Gruaja e Aleksandër Vuçiqit ka përmendur për herë të parë humbjen e foshnjës

Tamara Vuçiq, bashkëshortja e presidentit të Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka përmendur për herë të parë humbjen e foshnjës së saj, të cilën e ka përjetuar në vitin 2014.

Ajo dje iu drejtua të pranishmëve në hapjen e kongresit të gjashtë evropian për lindjen e fëmijëve në Beograd.

“Kam pasur dy prerje cezariane në të cilat ndjeva trishtim ekstrem dhe gëzim të jashtëzakonshëm të lindjes. Ato përvoja u bënë pjesë e pandashme e imja dhe janë pjesë e sjelljes dhe mendimeve të mia të përditshme dhe marrëdhënieve të mia me të gjithë njerëzit në jetën time. Pse jam unë po ju them këtë? Sepse kush e di se sa gra të ngjashme vijnë në dhomat tuaja të lindjes çdo ditë me kushedi sa histori të vështira, emocionalisht rraskapitëse, me pritje të mëdha, dëshira dhe frikë. Ju lutemi mos e injoroni kurrë këtë. Mos harroni kurrë këtë,” tha ajo.

Ajo u kujtoi mjekëve se misioni i tyre është të jenë profesionistë, të përgjegjshëm dhe empatikë.

“Misioni im është të mbështes progresin dhe të inkurajoj sa herë që mundem, sepse çdo sukses që përjetojmë është i parëndësishëm nëse zhdukemi ngadalë, duke humbur një qytet të tërë çdo ditë”, përfundoi ajo.

Siç u përmend më parë, në vitin 2014 ajo humbi fëmijën e saj, vetëm tre ditë para datës së lindjes. Në qershor 2017, ajo solli në jetë një djalë.

Kategoritë
LajmeRajoni