Gjukanoviq: Serbia nuk mund të durojë që Mali i Zi të jetë para tyre në BE

Presidenti i Malit të Zi, Milo Gjukanoviq, në forumin parazgjedhor në Lozna Luka të Bielopolis tha se Serbia nuk mund të durojë që Mali i Zi do të jetë para tyre në Bashkimin Evropian.

“Serbia nuk mund të durojë që Mali i Zi është përpara, nuk mund të durojë që sot rrogat dhe pensionet janë më të larta në Mal të Zi. Nuk ka qenë gjithmonë kështu gjatë historisë, por ka qenë kështu në 15-20 vitet e fundit. ta mbajë se Mali i Zi do Është më mirë të jesh anëtar i Bashkimit Evropian para saj, dhe ajo kërkon në Mal të Zi ata që janë në gjendje ta rrëzojnë vendin. E gjeti në Abazoviq, e gjeti edhe në Milatoviq”, Gjukanoviq tha.

Ai theksoi se dy vitet e gjysmë kanë qenë koha e rrënimit të rëndë të Malit të Zi, dhe shembjes së rëndë të të gjitha atyre vlerave që u krijuan dhe se edhe vlerat më të mëdha janë vënë në pikëpyetje.

“Nacionalizmi i madh serb e kuptoi fitoren e kësaj politike në Malin e Zi më 30 gusht 2020 si një mundësi të re për të tentuar aneksimin e Malit të Zi dhe thithjen e Malit të Zi në përbërjen e Serbisë së Madhe, e cila sot është formuluar në mënyrë më moderne si ‘bota serbe’. dështoi sepse nuk i lejuam. Opozita shtetbërëse, e cila më parë e krijoi atë shtet, e mbrojti me përgjegjësi dy vjet e gjysmë”, theksoi ai.

Gjukanoviq më pas komentoi premtimet e kundërshtarit të tij Jakov Milatoviq se do ta sillte Malin e Zi në Evropë.

“Ne e pamë se si dukej gjatë shërbimit të tij në qeverinë e Krivokapiqit. Mali i Zi nuk qëndroi në vend, u kthye mbrapa gjatë asaj periudhe. Gjatë asaj periudhe realisht u krijua një humnerë serioze midis Evropës dhe Malit të Zi. Bashkimi Evropian e ka diskutuar këtë për muaj, nëse do të përfundojnë negociatat me Malin e Zi”, theksoi ai.

Ai tha se fitoren në zgjedhjet presidenciale nuk mund ta fitojë asnjë individ, duke përfshirë edhe veten.

“Unë bëj atë që është detyra ime, u regjistrova, bëj një fushatë, vizitoj vende të tilla, flas me njerëz, shpjegoj se për çfarë janë këto zgjedhje dhe në fund të ditës kam një votë ashtu si secili prej tyre. ti, asgjë më shumë se kaq”, përfundoi ai.

Kategoritë
LajmeRajoni