Gazetari kroat e “Shqipërisë së Madhe”: Një person shumë i fuqishëm në Londër më tha se kjo është një temë e nxehtë

Duke komentuar teoritë e konspiracionit, gazetari, skenaristi dhe producenti kroat Velimir Grgić ka rrëfyer një bisedë lidhur me krijimin e “Shqipërisë së Madhe”.

Teoritë e konspiracionit ishin një nga temat e emisionit të djeshëm “Nedjeljom u 2” të Radio Televizionit Kroat (HRT). Ai është ndër ata që mendojnë se nuk duhet të besoni në gjithçka që mendohet se është teori konspirative, por edhe se nuk duhet të refuzoni gjithçka.

Duke argumentuar këtë pozicion, Grgiç tregoi një bisedë me një person për të cilin ai tha se kishte shumë ndikim në Kroaci. Sipas tij, biseda është zhvilluar 10 vite më parë në Londër dhe i referohej edhe idesë së “Shqipërisë së Madhe”.

“Kam qenë me një njeri shumë të fuqishëm që ka pasur ndikim këtu që nga fillimi i viteve të 90-ta, sepse ai ishte i afërt me (ish-presidentët e Kroacisë) Franjo Tuxhman, Stjepan Mesiq etj. Ai rregullonte shumë gjëra ekonomikisht. Ai ishte gjithmonë në hije dhe nuk e ke parë kurrë në karrige, në qeveri, para kamerave.Ai është pjesë e ekipit që di të vendosë sistemin.Ata janë arkitektët e sistemit, sepse dikush duhet të bëjë sistemin ”, tha ai.

Sipas tij, biseda ka nisur si drekë dhe është kthyer në darkë, pasi ka zgjatur për tetë orë.

“Ai më tregoi të gjitha llojet e gjërave – çfarë ka kaluar, në cilat institute ka ndjekur në Londër dhe gjëra që kufizohen me teoritë e konspiracionit. Nuk kam arsye të mos e besoj, sepse e di se sa besueshmëri ka,” vuri në dukje ai.

Pastaj ktheu kokën pas asaj që i kishte thënë për “Shqipërinë e Madhe”.

“Pastaj më tha që ishte në Institutin për Politikë dhe Histori dhe se krijimi i “Shqipërisë së Madhe” është një temë shumë e nxehtë, më tha: “Kam parë hartat, ka një holl, ka financime për Këngëtarët me origjinë shqiptare, lobi i shtuar në Hollywood, hartat kanë mbaruar, do t’i kushtojë një pjese të Serbisë, do të ketë një luftë, nuk do të jetë në vendin tuaj, nuk keni pse të shqetësoheni”, tha Grgiq. jashtë.

Ai theksoi se ishte vetëm një nga temat e bisedës së tyre, e më pas tha se çfarë pasoi.

“Pas disa javësh në një ndeshje futbolli (Serbi – Shqipëri në Beograd 2014 për kualifikimin në Kampionatin Evropian të Futbollit) ndodh një dron me flamurin e “Shqipërisë së Madhe” nxehet e gjithë historia për Shqipërinë dhe Kosovën, këngëtarja. Shfaqet Dua Lipa, të gjithë të mundshëm. Gjithçka që paralajmëroi, përveç krijimit përfundimtar të ‘Shqipërisë së Madhe’, u realizua”, deklaroi ai.

Ai po ashtu ka theksuar se bashkëbiseduesi në Londër i ka thënë se çdo ide politike mund të realizohet nëse financohet.

Pjesën e theksuar të paraqitjes mysafire të Grgiqit mund ta shikoni në videon e bashkangjitur nga ora 43:15 deri në 46:12 minuta.

Kategoritë
LajmeRajoni