Është zbuluar arsyeja pse Gjokoviç e nxori nga tribuna vëllanë e tij Markon

Një situatë e pazakontë ka ndodhur në fundin e setit të parë të finales së turneut ATP në Adelaide mes Novak Gjokoviç dhe Sebastian Korda. Tenisti  serb e nxori nga tribuna vëllanë e tij Markon pasi humbi një pikë dhe setin e parë ndaj tenisit 22-vjeçar amerikan.

Gjokoviq papritmas u kthye nga tribuna dhe tregoi me dorë dikë në kuti dhe i tha të largohej. Kështu vazhdoi edhe kur u ul në karrige, tenisti serb nuk pushoi së tunduari dorën vëllait të tij për të dalë. Në fund ai ka bërtitur nja dy herë të largohet nga tribuna dhe më pas kamerat kanë treguar që vëllai i tij Marko ka dalë nga tribuna. Pas kësaj, Novak e ktheu ndeshjen.

Së bashku me vëllain e tij Marko, Gjokoviç përndiq nga tribuna menaxherin Eduardo dhe Elenën, zonjën përgjegjëse për marrëdhëniet me mediat e huaja. Ka tre rrathë njerëzish në shtëpizë, stafi profesional ulet në rreshtin e parë, anëtarët e familjes pas tyre dhe më pas miqtë dhe partnerët e biznesit. Se si sillen të gjithë gjatë ndeshjes është përgjegjësi e vetme e Eduardos dhe Elenës.

Mediat serbe shkruajnë se nuk kanë respektuar rregullat se çfarë pret Novak nga njerëzit në kutinë e tij. Detyra e tyre është të monitorojnë me kujdes ndeshjen dhe të vënë në dukje lëshimet e mundshme. Fokusi i plotë duhet të jetë te ndeshja, dhe kjo nuk ishte e qartë tani.

Kategoritë
Sport