Dodik: RS do të miratojë një ligj që do të ndalojë aktivistët LGBT të hyjnë në institucionet arsimore

Presidenti i entitetit të Republikës Srpska, Milorad Dodik, në daljen e tij dje në TV K3, tha se në muajt e ardhshëm, RS do të miratojë një ligj që do t’i ndalojë anëtarët e organizatave LGBT të hyjnë në kopshte, shkolla dhe kolegje.

Përveç temave të shumta politike, Dodik ka komentuar edhe sulmin ndaj aktivistëve LGBT në Banja Luka.

“Mblidhet një grup i këtyre organizatave homoseksuale, gjithë bota është në flakë. Po është e vërtetë, Milorad Dodik ka marrë të paktën 15 letra nga shoqata të ndryshme, që merren me traditën dhe që merren me edukimin, që i shqetëson. Pastaj ne Tha njerëz hajde mos e bëni këtë. Një gjë tjetër, 95 për qind e atyre që do të merrnin pjesë në ato manifestime në Banja Luka, ata homoseksualët, vijnë nga jashtë”, tha Dodik.
.

“Nuk kam asgjë kundër tyre, përveç që nuk më afrohen”, tha Dodik dhe shtoi se përse pjesëtarët e komunitetit LGBT mendojnë se sjellja e tyre nuk ka rrezikuar shumicën, siç tha ai, që ruan vlerat tradicionale.

Presidenti i RS shkoi një hap më tej duke njoftuar miratimin e një ligji të ri në Asamblenë Kombëtare të RS që do t’u referohet aktivistëve LGBT.

“Në muajt e ardhshëm, Republika Srpska do të miratojë një ligj në të cilin anëtarët e organizatave LGBT do të ndalohen të hyjnë në institucionet arsimore. Pra, kopshtet, shkollat, fakultetet nuk do të mund të punojnë, nuk do të mund të afrohen. ata nuk do të mund të bëjnë propagandë. Pse mendoni se ne nuk kemi të drejtë ta bëjmë këtë?” tha Dodik.

Kategoritë
LajmeRajoni