Dhuna në një shkollë të mesme në Serbi: Një arsimtar dhe një nxënës u përleshën në klasë për telefonin

Ngjarja që ka ndodhur të hënën në Shkollën Teknike-Teknologjike dhe Bujqësore “Despot Đurađ” në Smederevë sot është bërë publike. Pasi mësuesi tentoi t’i hiqte telefonin nxënësit, ata u përleshën në klasë.

Në videon e realizuar nga një nxënës i së njëjtës klasë, shihet se mësuesi i merr telefonin një nxënësi të klasës së dytë të kësaj gjimnaz dhe kthehet në klasë. Megjithatë, nxënësi e tërheq dhe e shtyn, duke bërë që adoleshenti të bjerë mbi tavolinë.

“Përleshja” vazhdoi edhe në sekondat e ardhshme, mësuesi ishte dukshëm i bezdisur nga sjellja e nxënësit i cili me këmbëngulje po përpiqej t’i rrëmbejë telefonin që i kishte marrë. Pasi nxënësi arriti t’ia kthente telefonin, ai e shtyu edhe një herë mësuesin drejt dërrasës së zezë dhe përfundimisht doli nga klasa dhe u largua nga mësimi i matematikës që nuk mundi ta përfundonte.

Të qeshura nga klasa mund të dëgjohen edhe në video për këtë incident.

Përplasje mes mësueses R.P. dhe nxënësi është vlerësuar nga shkolla si shkalla e tretë e dhunës, që është e ashtuquajtura e kuqe, niveli më i lartë i dhunës.

Sipas drejtorit të shkollës nga Smedereva, Miladin Vitoroviq, incidenti ka ndodhur të hënën, më 27 shkurt. Ai shtoi se ishte informuar se shkak i debatit ishte telefoni dhe se mësuesi kishte dhënë një deklaratë tek autoritetet në shkollë dhe se ishte caktuar seanca dëgjimore edhe për nxënësin.

Është takuar edhe Ekipi për Mbrojtje nga Diskriminimi, Dhuna, Abuzimi dhe Neglizhimi, i cili duhet të shqyrtojë detajet e incidentit. Për gjithçka është njoftuar organi kompetent i Ministrisë së Arsimit të Serbisë.

Kategoritë
LajmeRajoni