Deputetët e Asamblesë Kombëtare të Republikës Srpskas për “tokën ruse”: Në Duma u pritën me duartrokitje të forta, iu përgjigjën me tre gishta

Në seancën e Dumës së Rusisë, delegacioni i Asamblesë Kombëtare të Republikës Srpska, i kryesuar nga kryetari i atij institucioni, Nenad Stevandiq, u prit me duartrokitje të forta. Pas kësaj u zhvillua një takim me presidentin e Dumës Vjecheslav Viktorovich Volodin.

Para fillimit të seancës plenare të Dumës së Shtetit, delegacioni i RS-së përshëndeti kryetari i atij institucioni, Volodin, i cili u prit me duartrokitje të mëdha.

Mirëpritja u transmetua publikisht, ndaj në rrjetet sociale mund të gjendet një video ku shihen deputetët duke bërë me dorë dhe duke ngritur tre gishtat.

Meqë ra fjala, e gjithë bota në këtë moment me të drejtë i shmanget vizitës në Moskë për shkak të pushtimit rus të Ukrainës, por delegacioni nga RS është krenar për këtë dhe mburret se ka marrë urime për shkak të qëndrimit të entitetit për marrëdhëniet me Rusinë. Veç kësaj, presidenti i RS-së, Milorad Dodik, së fundmi i dha Vladimir Putinit me urdhrin më të lartë të entitetit dhe që nga fillimi i pushtimit, ai ka vizituar presidentin rus.

Stevandiq ka biseduar me delegacionet ruse për marrëdhëniet ndërmjet RS-së dhe Rusisë, bashkëpunimin e deritanishëm dhe vazhdimin e realizimit të projekteve. Ata konstatuan se kanë marrëdhënie të shkëlqyera dhe se nuk ka çështje të diskutueshme midis BiH dhe Rusisë. Presidenti i NSRS përsëriti se RS mbetet neutrale kur bëhet fjalë për luftën në Ukrainë, por është e qartë se ai nuk mund të flasë në emër të Bosnjë-Hercegovinës.

Ai theksoi gjithashtu se ai kundërshton pretendimet se RS është një platformë ruse në Evropë. Megjithatë, duke vëzhguar sjelljen e zyrtarëve të atij entiteti dhe marrëdhëniet e tyre me zyrtarët rusë dhe deklaratat për pushtimin, një vëzhgues objektiv nuk mund të konkludojë ndryshe përveç se ka një favor të dukshëm ndaj politikës ruse.

Përveç Stevandiqit, në delegacionin e NSRS-së janë edhe deputetët Igor Žunić, Darko Banjac, Dragomir Vasić dhe sekretari i përgjithshëm i NSRS Boran Bosançiq. Pas takimit në Duma, ata vendosën kurorë me lule në varrin e heroit të panjohur dhe do të vazhdojnë vizitën në Institutin Shtetëror të Moskës për Marrëdhënie Ndërkombëtare, ku do të takohen me Zëvendësministrin e Parë të Punëve të Jashtme të Rusisë, Vladimir Genadiyevich. Titov.

Dje ata biseduan me Presidenten e Këshillit të Federatës së Asamblesë Federale të Rusisë, Valentina Matviyenko, si dhe me zëvendëskryetarin e Këshillit të Federatës së Asamblesë Federale, Konstantin Kosachev. Në takime, ata arritën qëndrime të përbashkëta dhe Stevandiç u shpjegoi atyre “qëndrimin specifik të RS” kur bëhet fjalë për marrëdhëniet me Rusinë.

Kategoritë
LajmeRajoni