“Cira-03” Roboti që do të paralajmërojë njerëzit që nuk mbajnë maskë

Me ardhjen e Covid-19, spitalet në të gjithë globin kanë vendosur robotë për të ndihmuar në krizën. Nga monitorimi i pacientëve, pastrimi i spitaleve për të ndihmuar punonjësit e linjës së frontit për të zvogëluar ekspozimin ndaj virusit, një ushtri robotësh po bën gjithçka.

Së fundmi një shkencëtar në Egjipt po provon një robot me telekomandë të quajtur Cira-03 i cili do të jetë në gjendje të testojë njerëzit për Covid-19. Ai do të marrë temperaturën e pacientëve, në një spital privat në veri të Kajros

Cira-03 gjithashtu do të paralajmërojë ata nëse nuk mbajnë maskë.

Cira-03, i dizenjuar nga Mahmoud El Komy, ka një fytyrë dhe kokë të ngjashme me njeriun dhe krahë robotikë, mund të bëjë analiza gjaku, të bëjë ekokardiogramë dhe rrezet X dhe të shfaqë rezultatet tek pacientët në një ekran të bashkangjitur në gjoksin e tij.

Duke folur për krijimin e tij, Mahmoud thotë se kjo mund të ndihmojë në kufizimin e ekspozimit ndaj infeksionit dhe parandalimin e transmetimit të virusit.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme