Borrell: Zbatimi i shpejtë dhe i plotë i marrëveshjes rruga e vetme drejt normalizimit Kosovë – Serbi

Përfaqësuesi i Lartë i BE-së për Politikë të Jashtme, Josep Borrell, ka thënë se zbatimi i marrëveshjeve të mëparshme në mes të Kosovës dhe të Serbisë është rruga e vetme drejt normalizimit të marrëdhënieve.

Komentet e Borrellit fokusohen në nevojën e bashkëpunimit dhe normalizimit mes Kosovës dhe Serbisë, duke thënë se zbatimi i shpejtë dhe i plotë i marrëveshjes mes tyre është rruga e vetme drejt normalizimit. Ai gjithashtu përmend tensionet dhe provokimet ndërsjellë që duhet të mbarojnë, si dhe mungesën e konstruktivitetit që duhet të përmbyset.

Në lidhje me shtetet që nuk kanë vendosur sanksione ndaj Rusisë për pushtimin e Ukrainës, Borrell përmend Serbinë dhe thekson se mbajtja e lidhjeve me Rusinë nuk është në përputhje me rrugën evropiane dhe interesat e Serbisë.

“Bashkimi Evropian është për bashkëpunim, është për fqinjësi dhe për të jetuar së bashku. Për këtë zbatimi i shpejtë dhe i plotë i marrëveshjes mes Beogradit dhe Prishtinës është rruga e vetme drejt normalizimit. Tensionet dhe provokimet e ndërsjella duhet të mbarojnë. Atmosfera negative e mungesa e konstruktivitetit duhet të përmbyset. Të jesh anëtar i BE-së nënkupton të jesh në gjendje të bashkëpunosh, të veprosh si fqinj i mirë dhe të tejkalosh gjitha vështirësitë e kaluara”, ka thënë Borrell.

Kategoritë
LajmeVendi