A do të hiqen më në fund tabelat “Mirë se vini në RS” në hyrjet e Bosnje dhe Hercegovinës?

Në disa pika kufitare në Bosnje dhe Hercegovinë, në hyrje të vendit, udhëtarët prej vitesh priten nga një tabelë me mbishkrimin “Mirë se vini në Republikën e Serbisë” në gjuhën boshnjake dhe angleze.

Kryetarja e Parlamentit Federal, Mirjana Marinkoviq-Lepiq (Partia jonë), gjatë mandatit të saj në Dhomën e Përfaqësuesve të Parlamentit të BiH, ka ndërmarrë një iniciativë për heqjen e tabelave të vendosura ilegalisht me përmasa të mëdha në hyrjet e BeH, duke përmendur shembullin e GP Zupci në Trebinjë.
Më pas ajo pyeti nëse institucionet do të fillojnë të bëjnë punën e tyre dhe t’i largojnë ato.

Ministri i atëhershëm i Transportit dhe Lidhjeve i BeH, Vojin Mitroviq, deklaroi se e vetmja tabelë që mund të vendoset në zonën e kalimit kufitar është ajo me mbishkrimin “Bosnja dhe Hercegovina”, ai emëroi Drejtorinë për Tatimet Indirekte të BeH dhe Ministria e Sigurisë së BeH si përgjegjëse për largimin e saj.

Megjithatë, me ardhjen e qeverisë së re dhe ministres së re të Transportit dhe Lidhjeve të BeH Edina Forte, kjo çështje duhet të azhurnohet sërish.

Marinkoviq-Lepiq tani thotë se iniciativën e saj do t’ua “kalojë” vetëm kolegëve partiakë që kanë mbetur në Dhomën e Përfaqësuesve të Parlamentit të BeH (Predrag Kojoviq dhe Sabina Ćudiq) dhe se do të vazhdojë të insistojë në zgjidhjen e këtij problemi.

“Tani kemi një Këshill të ri të Ministrave dhe ministrin tonë të Transportit dhe Post-Telekomunikacionit, kjo duhet të zgjidhet, por para kësaj duhet të përcaktohet se kush është në krye, duke qenë se më parë kemi pasur një rast të bartjes së përgjegjësisë nga një institucion. një tjetri”, tha ajo për Klix.ba.

Dy vjet më parë, Ministria e Transportit dhe Lidhjeve i tha asaj se përgjegjëse ishin Drejtoria për Tatimet Indirekte të Bosnjë-Hercegovinës dhe Ministria e Sigurisë.

“Duhet të përcaktohet saktësisht se për cilën zonë kufitare bëhet fjalë dhe çfarë lejohet në tabelat në hyrje dhe dalje të Bosnjës dhe Hercegovinës”, shtoi ajo.

Kategoritë
LajmeRajoni