“3 ushtarë me flamurin kombëtar dhe duart e lidhura”, Ukraina prezanton kartëmonedhën e re në përvjetorin e pushtimit

Banka qendrore e vendit  ka zbuluar modelin e kartëmonedhës 20 hryvnia, e cila tregon tre ushtarë që mbajnë flamurin kombëtar në njërën anë dhe dy duar të lidhura nga ana tjetër.

Andriy Pyshnyi, guvernator i Bankës Kombëtare të Ukrainës, tha se kjo copë e vogël letre përshkruan “një vit emocionesh, modelesh, përmbajtjesh dhe gjërash ikonike”.

U deshën tetë muaj për të hartuar dhe prodhuar kartëmonedhën, sipas zyrtarëve të bankës qendrore.

Pyshnyi shtoi se ukrainasit “e kanë kuptuar forcën e tyre, rëndësinë e tyre, aftësinë e tyre jo vetëm për të përballuar, por edhe për të fituar, për të fituar pa falur një krim të vetëm ushtarak, një shtëpi të vetme të shkatërruar”.

Banka ka punuar për të zbutur ndikimin e luftës në ekonominë e Ukrainës gjatë vitit të kaluar.

Kategoritë
BotaLajme