Vuçiq: Është hera e parë që dëgjoj se çështjet e BeH dhe Kosovës duhet të zgjidhen së bashku

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, i tha kreut të grupit parlamentar “Ne duhet së bashku” në Parlamentin serb se është në interesin e Serbisë të jetë në BE, por se ajo është ushtarakisht neutrale dhe do të qëndrojë e tillë për një kohë të gjatë. .

Këtë Vuçiq ia tha Zelenoviqit gjatë debatit parlamentar për propozimin për Kosovën, gjatë të cilit Zelenoviq tha se kjo parti politike ka dy qëllime – krijimin e mbrojtjes së përbashkët të rajonit dhe krijimin e një bashkësie ekonomike rajonale.

Sipas Vuçiqit, interesi i Serbisë është të jetë në BE, dhe kur është fjala për neutralitetin ushtarak, kjo është diçka për të cilën Serbia ka votuar, transmeton Tanjug.

“Nëse doni të paraqisni një iniciativë popullore, nuk kam problem. Ne flasim me KFOR-in në çdo kohë, ky është interesi ynë, jo anëtarësimi në NATO. Duhet të bashkëpunojmë dhe të bëjmë miq nga armiqtë dhe gjysmëmiqtë. Ju thoni se Çështja e BiH është e vështirë. Pyetje. Është hera e parë që dëgjoj se çështja e BeH dhe e Kosovës duhet të zgjidhen së bashku. Jam i gatshëm të diskutoj të gjitha idetë”, tha Vuçiq.

Ai po ashtu tha se një pikë në iniciativë tregon se si të arrihet një kompromis dhe investime më të mëdha, si dhe se ka kërkuar që t’i tregohet saktësisht se çfarë është, si dhe historia për anëtarësimin me afat.

“Nuk mund të dalim kundër gjithë botës dhe është koha për të vepruar me përgjegjësi. Unë nuk mund të flas me ata që erdhën për të poshtëruar Kuvendin Kombëtar dhe për t’u marrë fizikisht me njëri-tjetrin. Kjo ishte turp. Serbia duhet ta bëjë këtë sot. E ngritët rregulloren dhe të gjithë e morët fjalën”, tha Vuçiq, duke aluduar për një incident të mëhershëm në Kuvend.

Kategoritë
LajmeLajmet KryesoreRajoni