Tregu i pasurive të paluajtshme në Mal të Zi po lulëzon, të huajt kanë investuar më shumë se kurrë

Zbulojmë pse është e zgjuar të investosh në pasuri të paluajtshme në bregdet gjatë krizës ekonomike

Gjatë vitit të kaluar, e gjithë bota u përball me krizën më të madhe ekonomike që nga Depresioni i Madh, por pavarësisht kësaj, tregu i pasurive të paluajtshme në botë, madje edhe në rajon, vazhdon të lulëzojë. Këtë e dëshmojnë të dhënat e Bankës Qendrore të Malit të Zi, të cilat tregojnë se në vitin 2022 shtetas të huaj kanë blerë pasuri të paluajtshme në vlerë prej 410 milionë eurosh, pjesa më e madhe e të cilave ishin në bregdet.

Pse investitorët e huaj zgjedhin Malin e Zi?,

Duke investuar në pasuri të paluajtshme, ju në të vërtetë kurseni para. Fakti është se ato janë të qëndrueshme ndaj recesionit dhe të dhënat historike tregojnë se vlera e tyre vazhdon të rritet pavarësisht rënieve të shumta ekonomike. Kriza e vitit 2008 tregoi se, ndryshe nga aksionet, pasuritë e paluajtshme ofrojnë stabilitet afatgjatë, pavarësisht ndryshimeve të mëdha në treg.

Mali i Zi është një pozicion i lartë në listën e vendeve me një sistem tatimor të favorshëm. Për momentin, ajo ka nënshkruar një marrëveshje për shmangien e taksimit të dyfishtë me më shumë se 40 vende, dhe taksat e ulëta, si dhe aksesi i lehtë në dokumentet e legalizimit, kontribuojnë në interesin e madh të investitorëve të huaj.

Përveç kësaj, blerja e pasurive të paluajtshme, përveç kënaqësisë personale, mund të jetë një biznes fitimprurës dhe një investim fitimprurës. Për të arritur të gjitha këto, është shumë e rëndësishme të investoni në një pronë të përshtatshme me cilësi të lartë në një vend të mirë. Pikërisht për këtë arsye pronat e paluajtshme në bregdet janë një zgjedhje e pagabueshme, veçanërisht nëse ato ndodhen pranë qyteteve më të mëdha, qendrave turistike dhe aeroporteve, siç është rasti me vendbanimin elitar Portonovi në Gjirin e Kotorrit. Ky vendpushim unik ndodhet në afërsi të Herceg Novi dhe aeroporteve në Tivat dhe Dubrovnik.

Adresat më luksoze në Adriatik

Për shkak të ofertës së pasur që ka Portonovi, këto prona mund të fitojnë çmim më shpejt se të tjerat. Në një resort autentik, plot ngjyra mund të gjeni gjithçka që ju nevojitet për të shijuar plotësisht jetën buzë detit 365 ditë në vit – nga restorantet, kafenetë, dyqanet dhe baret kryesore, te fusha tenisi, pishina të shumta dhe qendra Wellness. Falë të gjitha këtyre përfitimeve, edhe nëse për ndonjë arsye vendosni të shisni shtëpinë tuaj në Portonovo, do të merrni një çmim të shkëlqyeshëm rishitjeje.

Oferta përfshin apartamente bashkëkohore Marina, të cilat ndodhen pikërisht në bregdet dhe kanë qasje të drejtpërdrejtë në marinën e Portos, si dhe vila Sky me apartamente të bollshme nën çati dhe tarraca private me të cilat ofrojnë një pamje të gjithë gjirit. Gjithashtu, në zemër të vendbanimit, ka rezidenca që nxjerrin një kombinim të motiveve mesdhetare, veneciane dhe malazeze, të cilat zbukurojnë gjithashtu shtëpitë private të sofistikuara One&Only.

Një përfitim shtesë është se banorët e komuniteteve bregdetare shpesh kanë një mënyrë jetese shumë më të rehatshme se ata që jetojnë në qytete, sepse gjithçka është në këmbë dhe nuk ka nevojë për makina, e për rrjedhojë edhe telashe me turma dhe parkim. Gjithashtu, aktivitete të tilla si shijimi i plazhit, noti dhe një dozë ditore e diellit dhe ajrit të pastër ndikojnë pozitivisht në shëndetin mendor dhe fizik. Ndaj, edhe nëse nuk mundeni plotësisht me kohën e duhur të tregut, i cili është subjekt i krizave, mbani në mend se zotërimi i një prone të tillë do të jetë një burim konstant të ardhurash, por edhe paqe, kënaqësi.

Kategoritë
EkonomiLajmeRajoni