Tani ka çip, por nuk ka blerës: Ulja e çmimit të makinave të reja ka filluar

Blerësit e makinave të reja në Gjermani presin sërish zbritje më të mëdha, prodhuesit ofrojnë një zbritje mesatare prej 16.3 për qind për 30 makinat e reja më të shitura.

Fillimisht kishte mungesë makinash për shkak të krizës së çipave, ndërsa tani ka më pak blerës, kështu që prodhuesit e makinave po stimulojnë kërkesën me ulje, edhe ata që nuk ofrojnë zbritje prej kohësh.

Megjithatë, kjo i referohet tregut të madh dhe konkurrues gjerman. Në vendin tonë, në pjesën më të madhe, nuk jemi mësuar me zbritje të mëdha, as para dhe as pas krizës së çipit. Dhe jo vetëm kur bëhet fjalë për makina.

Blerësit e makinave të reja në Gjermani presin sërish zbritje më të mëdha, prodhuesit ofrojnë një zbritje mesatare prej 16.3 për qind për 30 makinat e reja më të shitura dhe akoma më shumë për hibridet plug-in më të njohura, sipas një studimi të ri nga Qendra për Automobilistikë. Hulumtim (CAR) nga Duisburg.

Madje, ky trend duhet të rritet në muajt në vijim, duke qenë se prodhuesit po rrisin prodhimin, ndërsa blerësit janë të shqetësuar për inflacionin dhe rritjen e kostos së jetesës.

Sipas CAR, Hyundai i30 është ulur për 20 për qind në Gjermani, ndërsa në shitje është edhe Audi A3, shkruan Revijahak.

Kategoritë
Ekonomi