Sezoni i alergjisë ndaj polenit është gati të fillojë,me ndihmën e këtyre këshillave mund të lehtësoni simptomat

Sezoni i alergjive ndaj polenit është gati të fillojë, që do të thotë se shumë prej tyre do të duken sikur janë të ftohur. Një vizitë te mjeku është alternativa më e mirë, sepse ata kanë një pasqyrë të qartë për gjendjen tuaj shëndetësore, por ka ende mënyra për të lehtësuar simptomat tuaja.

Shmangni kalimin e kohës jashtë

Edhe pse shmangia e qëndrimit jashtë pas ditëve të dimrit duket si një mision i pamundur, njerëzit që janë alergjikë ndaj polenit duhet të mendohen dy herë përpara se të vendosin të largohen nga shtëpia. Megjithatë, kjo nuk do të thotë që nuk duhet të dilni nga shtëpia, por përpiquni të mos dilni nga pesë deri në dhjetë të mëngjesit kur përqendrimi i polenit është më i lartë.

Duke bërë dush

Konsideroni të bëni dush dhe lani flokët pasi jeni jashtë, pasi poleni mund të futet në flokë, lëkurë dhe rroba. Sigurohuni që të ndërroni rrobat që keni veshur, sepse poleni mbetet në rroba.

Mbajini dritaret të mbyllura

Dritaret e shtëpisë suaj duhet të mbyllen gjatë ditës, dhe dhomat duhet të pastrohen në mbrëmje. Gjithashtu gjatë vozitjes mbani të mbyllur çatinë e diellit dhe nëse dëshironi, lini dritaret e tjera të hapura për të qarkulluar ajrin.

Lani kafshët shtëpiake

Kafshët shtëpiake të banjës mund të ndihmojnë në kufizimin e alergeneve. Poleni mund të futet në gëzofin e tyre dhe në shtëpinë tuaj. Rekomandohet që të lani kafshën tuaj vetëm dy herë në javë gjatë sezonit të alergjive, sepse larja e tepërt mund të jetë e keqe për lëkurën e tyre. Kjo është arsyeja pse rekomandohet përdorimi i pecetave të lagura për kafshët shtëpiake.

Vishni një maskë

Nëse punoni jashtë, atëherë vishni një maskë për të ndihmuar në filtrimin e polenit. Syzet e diellit parandalojnë polenin që të hyjë në sytë tuaj, dhe gjithashtu mund të përdorni vazelinë për t’u përhapur brenda vrimave të hundës për t’i mbrojtur ato nga poleni që hyn në traktin respirator.

Kategoritë
FamiljeShëndetësi