Pse udhëtarët nuk lejohen të ndryshojnë vendet në aeroplan?

Stjuardesat shpjeguan pse pasagjerët nuk lejohen të ndryshojnë vendet, edhe nëse ka vende bosh në aeroplan.

Njerëzit shpesh kërkojnë opsione më të mira ndenjëse kur hipin në një fluturim, duke shpresuar të lëvizin në një vend më të rehatshëm pas ngritjes.

Megjithatë, ata shpesh nuk lejohen ta bëjnë këtë, edhe nëse askush nuk është ulur në vendet bosh. Disa anëtarë të ekuipazhit të kabinës shpjeguan se lëvizja e pasagjerëve mund të çojë në ankesa nga të tjerët që kanë paguar për t’u ulur në vende të caktuara.

“Sediljet konsiderohen të përmirësuara dhe tarifohen ekstra. Ne nuk i lejojmë pasagjerët të lëvizin dhe të lëvizin sepse duhet vetëm një person për të shkruar ose ankuar për të, dhe asnjëri prej jush nuk ia vlen biznesi im,” tha ajo.

Një tjetër shkroi se kjo është për shkak se njerëzit e tjerë në vendet shtesë për këmbët kanë paguar për të dhe nuk është e drejtë për ta. Gjithashtu, transferimi mund të jetë i rrezikshëm për pasagjerët veçanërisht nëse ata nuk njoftojnë stjuardesat.

“Ju duhet të na tregoni nëse jeni duke ndërruar sediljet përpara nisjes. Ka gjëra të tilla si shpërndarja e peshës që duhet të marrim parasysh, dhe lëvizja përreth aeroplanit mund të jetë e rrezikshme në fillim të një fluturimi, kështu që është gjithmonë më mirë të kontrolloni me fillimisht ekuipazhi i kabinës. Mund t’ju themi se duhet të prisni derisa të jemi në ajër, kur ne fluturojmë, nuk ka rëndësi se ku uleni, por për t’u ngritur është më mirë të jeni në vendin e caktuar.” tha një stjuardesë.

Pasagjerët shpesh presin që të tjerët të ndryshojnë vendet, veçanërisht nëse nuk kanë rezervuar vende specifike dhe janë të ndarë nga miqtë dhe familja e tyre.

Për çdo prind që gjendet në këtë situatë, një anëtar i ekuipazhit të kabinës ka këtë këshillë që të përpiqet ta zgjidhë problemin përpara se të hipë në bord.

Kategoritë
Të ndryshme