Nuk duhet ta përdorim kartonin në të cilin blejmë vezë më shumë se një herë, ja pse

Edhe pse kutitë në të cilat mbahen vezët në markete duken praktike dhe për përdorim në shtëpi, nuk duhet t’i përdorim pas blerjes. Domethënë, ruajtja e vezëve në kuti kartoni mund të bëjë më shumë dëm sesa mendoni.

Ai di të shkruajë në disa nga këto kartona se nuk duhet t’i përdorim më dhe se duhet t’i hedhim menjëherë në koshin e plehrave. Arsyeja qëndron në faktin se ato mund të përmbajnë mikroorganizma të ndryshëm që mund të na dëmtojnë.

Kutitë e vezëve nuk mund të pastrohen në mënyrë adekuate për përdorim afatgjatë, dhe për këtë arsye mund të përmbajnë salmonelë, e cila mund të shkaktojë helmim nga ushqimi dhe çrregullime të tjera të tretjes. Është veçanërisht e rrezikshme për njerëzit që tashmë kanë probleme shëndetësore.

Kutitë e kartonit mund të dëmtojnë cilësinë e vetë vezëve, ndaj rekomandohet të shmangni vendosjen e këtyre paketimeve, si dhe të vetë vezëve, në sipërfaqe të pastra të kuzhinës.

Duhet pasur kujdes kur thyhet veza. Përkatësisht, përmbajtja e vezës nuk duhet të bie në kontakt me pjesën e jashtme të lëvozhgës. Enët dhe enët që kanë prekur vezët ose paketimin në të cilin ndodheshin duhet të lahen mirë dhe me kujdes.

Hidheni kartonin në të cilin ishin vezët në koshin e plehrave dhe mund ta përdorni në vend të kutisë së zjarrit, sepse është një zëvendësues i shkëlqyeshëm. Sigurohuni që t’i lani duart tërësisht pas përdorimit të kësaj paketimi dhe vezëve për të parandaluar infeksionin e mundshëm.

Kategoritë
Të ndryshme