Nëse fiton kaq shumë para në Gjermani, konsiderohesh i pasur

Shumë njerëz pyesin se sa para kanë ata që fitojnë më shumë në Gjermani? Përgjigja është: “Më pak nga sa mendoni”. Sipas studimit, beqarët konsiderohen të pasur nëse fitojnë 3700 euro në muaj, sipas mediave gjermane.

Një shtëpi e madhe me një pishinë ose një makinë sportive e shtrenjtë – ndoshta disa nga idetë që disa njerëz kanë kur mendojnë për pasurinë, shkruan Fenix ​​Magazine.

Por me çfarë të ardhurash konsiderohet dikush i pasur në Gjermani dhe a mund të përballojë realisht një jetë luksoze?

Pyetjes se kur dikush konsiderohet i pasur nuk është e lehtë për t’iu përgjigjur, shkruan shërbimi informativ i Institutit Ekonomik Gjerman.

Sipas një analize të dhjetorit 2021 nga Instituti Ekonomik Gjerman, në vitin 2018 një person beqar konsiderohej se kishte “10 për qind më shumë të ardhura” nëse kishte të ardhura neto mujore prej 3700 eurosh.

Dy vjet më parë, pragu ishte rreth 260 euro më i ulët.

Rezultatet e analizës nga 2018:

– Në vitin 2018 dhjetë për qind fituan 3700 euro
– Në vitin 2018 pesë për qind kishin të ardhura 4560 euro
– Në vitin 2018 një për qind ka fituar 7190 euro

Po çiftet pa fëmijë?

Për të krahasuar pasurinë me pasurinë e një familjeje, duhet llogaritur 1.5 herë më shumë se të ardhurat e një çifti, bën të ditur Instituti Ekonomik Gjerman (IW), duke pretenduar se një familje e martuar nuk ka dy kuzhina dhe as nuk ka. kanë nevojë për dy dhoma ndenjeje.

Në vitin 2018, një çift pa fëmijë në familje me të ardhura neto të kombinuara prej rreth 5,550 € u konsiderua i pasur. Me të ardhura të përbashkëta prej rreth 10,790 euro, çifti ishte në mesin e 1 përqindëshit më të mirë në shoqëri, raporton IW.

Kur e konsideroj veten të pasur?
Nga njëra anë, të ardhurat mujore mund të japin një përshtypje nëse e konsideroni veten të pasur apo të varfër, nga ana tjetër, pasuria mund të përcaktohet edhe nga shuma e aseteve.

Mediat gjermane raportojnë një studim të Allianz-it i cili thotë se mesatarja e një personi në Gjermani ka rreth 18 mijë euro asete financiare.

Pasuria totale mesatare e shoqërisë mesatare gjermane është rreth 71,000 euro, citojnë mediat gjermane Agjencinë Gjermane për Edukimin Qytetar (bpb).

Kategoritë
Ekonomi