Kompania Meta/Facebook shkurton 10 mijë vende të tjera pune

Kompania mëmë e Facebook-ut, Meta po shkurton 10 mijë vende të tjera pune. Kompania tha të martën se do të zvogëlojë ekipin e saj të rekrutimit dhe do të bëjë shkurtime të mëtejshme në grupet e teknologjisë në fund të prillit dhe pas në atë të biznesit në fund të majit.

“Kjo do të jetë e vështirë dhe nuk ka rrugëdalje”, tha CEO i kompanisë, Mark Zuckerberg. “Do të thotë t’i thuash lamtumirë kolegëve të talentuar dhe të pasionuar që kanë qenë pjesë e suksesit tonë.” Kompania njoftoi gjithashtu 11,000 shkurtime të vendeve të punës në nëntor.

“Ndërsa kam folur për efikasitetin këtë vit, kam thënë se një pjesë e punës sonë do të përfshijë shkurtimin e vendeve të punës dhe kjo do të jetë në shërbim të ndërtimit të një kompanie më teknike dhe përmirësimit të performancës së biznesit tonë për të mundësuar një vizion termik”, tha Zuckerberg.

Kategoritë
Ekonomi