Koeficienti 105: Këto do të jenë pagat për mësimdhënësit, mjekët, policët e kategoritë e tjera

Qeveria e Kosovës e ka bërë të ditur vlerën e koeficientit në Ligjin e Pagave, i cili do të jetë 105 euro. Ligji që hyn në fuqi pas pak ditësh rregullon çështjen e pagave për mbi 82 mijë punëtorët e sektorit publik.

Për të llogaritur pagën duhet shumëzuar vlerën e koeficientit me koeficientin. Pra pasi që vlera e koeficientit është 105 euro, zyrtari që ka pagë në koeficient 5 do të marrë pagë 525 euro bazë, pa llogaritur shtesat.

Në Ligjin për Paga janë 136 nivele të koeficienteve, me raport prej 2 në 18. Paga më e lartë do të jetë ajo e presidentit me koeficientin 18, apo 1890 euro.

Këto janë koeficientet për të gjithë punëtorët e sektorit publik

Disa prej pagave në sektorin publik:

Presidenti 1890 euro

Kryetari i Gjykatës Kushtetuese 1837.5

Kryetari i Kuvendit 1785 euro

Kryeministri 1785 euro

Deputet 1722 euro

Ministër 1722 euro

Zëvendësministër 1554 euro

Kryetari i kryeqytetit 1575 euro

Kryetari i komunës me mbi 100 mijë qytetarë 1365 euro

Kryetari i komunave deri 10 mijë qytetarë 1239 euro

Kryetari i Gjykatës Supreme 1785

Kryesuesi i Këshillit Gjyqësor i Kosovës 1732.5 euro

Gjyqtar i Themelores nga 1260 deri në 1396.5 euro

Kryeprokurori 1785

Kryesuesi i Këshillit Prokurorial 1732.5

Prokuror nga 1344 deri në 1260

Komandanti i FSK-së 1575

Ushtar 588

Rekruti 210

Drejtori i policisë 1522.5

Polici 525

Polic i ri 472.5

Kadet 210

Komandanti i brigadës së zjarrfikësve 735

Zjarrfikës 525

Zjarrfikës praktikant 420

Drejtori i doganës 1522.5

Zyrtar doganor nga 987 në 682.5

Rektori 14.2 = 1491

Dekani 1344 euro

Profesori i rregullt 1302 euro

Drejtor i Shkollës së Mesme të Lartë 661.5 euro

Drejtori i shkollës fillore dhe të mesme të ulët 651 euro

Mësimdhënësit në shkollë të mesme të lartë 609 euro

Mësimdhënësit në fillore dhe të mesme të ulët 588 euro

Edukator 535.5 euro

Drejtori i SHSKUK-së 1470 euro

Mjek specialist 1260 euro

Mjek i përgjithshëm 777 euro

Kryeinfermier 672 euro

Infermierët nga 588 deri në 535.5

Kategoritë
EkonomiLajmeLajmet KryesoreVendi