Keni presion të lartë të gjakut? A e dini mënyrën më të shpejtë për ta ulur atë pa mjekim?

Çdo person me presion të lartë të gjakut mund të arrijë rregullimin e presionit të tij duke përdorur një nga disa lloje të mjekimeve, por trajtimi i secilit pacient duhet të jetë individual.

Presioni i lartë i gjakut konsiderohet një vlerë prej 140 mmHg ose më shumë (për vlerën e sipërme), domethënë 90 mmHg ose më shumë (për më të ulët). Me presion të lartë të gjakut, të dyja vlerat janë më shpesh të ngritura. Nëse vlerat tuaja janë të larta, duhet të dini se si ta ulni presionin.

Tensioni i lartë i gjakut është një sëmundje e kohëve moderne dhe çdo person do të gjendet në një situatë ku presioni i gjakut është i lartë. Në këto situata, është e nevojshme të relaksohen muskujt sa më shpejt të jetë e mundur.

Vendosni butësisht majat e gishtave në një vijë prapa llapës së veshit deri në mes të kockës së klavikulës. Mos e shtypni ose masazhoni, por kaloni butësisht nga lart poshtë mbi zonën. Përsëriteni këtë nga të dyja anët dhjetë herë.

Vendosni majat e gishtave në fytyrë në nivelin e llapës së veshit, në një distancë prej gjysmë centimetri nga veshi në drejtim të hundës. Masazhojeni këtë pikë për një minutë në secilën anë të fytyrës. Nuk ka rëndësi në cilin drejtim, është e rëndësishme vetëm që të ndjeni presion në një pikë të caktuar.

Gjithashtu, këto ushqime do t’ju ndihmojnë të rregulloni presionin e lartë të gjakut:

qepë të bardha dhe të kuqe,
datat

çokollate e zezë,

panxhari,

vaj liri,

vaj ulliri,

Uthull molle,

kastravec,

tërshërë,

selino,

manaferrat e kuqe,

ushqime të pasura me kalium.

Kategoritë
FamiljeShëndetësi