Katari ndalon alkoolin në dhe rreth stadiumeve të Kupës së Botës

Tifozët nuk do të mund të blejnë alkool në ose rreth tetë stadiumeve ku do të zhvillohen ndeshjet e Kupës së Botës në Katar.

Vendimi vjen vetëm dy ditë para ndeshjes së parë të turneut. Katari fillimisht pyeti nëse qëndrimet për Budëeiser, një sponsor kryesor, mund të ishin më pak të spikatura.

Sipas Sky News, alkooli tashmë është ndaluar zyrtarisht nga shitja në stadiume, me një deklaratë zyrtare.

Shitja e alkoolit është e ndaluar në Katar, përveç në bare dhe restorante hotelesh, larg pamjes së publikut.

FIFA dhe Katari arritën më parë një marrëveshje që shitja e alkoolit do të lejohej në një perimetër sigurie jashtë ambienteve, por jo brenda vetë stadiumeve.

Besohet se vendimi është marrë pas kërkesave të familjes mbretërore Al Thani në Katar.

Birra do të jetë në dispozicion në zonat e tifozëve rreth Katarit pas orës 18:30, aty ku janë krijuar zona të veçanta që mbështetësit mund t’i përdorin.

Kategoritë
Sport