FMN’ja pret rritje ekonomike prej 3.8%, Gërxhaliu: E respektoj, mirëpo realiteti është ndryshe

Ish-kryetari Odës Ekonomike të Kosovës (OEK), Safet Gërxhaliu, në një prononcim për Ekonomia Online, ka thënë se realiteti me të cilin janë duke u përballur qytetarët dhe ajo se çka është duke ndodhur në Kosovë është pasqyra më e mirë e që mund të tregoj rritjen ekonomike në vend.

Ai duke komentuar raportin e Fondi Monetar Ndërkombëtar, sipas të cilit thuhet se Kosova pritet që të ketë rritje ekonomike prej 3.8 përqind për vitin 2023, tha se sanksionet nga Bashkimi Evropian janë rezymeja më e mirë karakterizuese e aktualitet ekonomik në Kosovë.

Kategoritë
EkonomiLajme