Bota admiron personin e parë me sindromën Down që përfundoi Ironman

Chris Nikiç u bë personi i parë me sindromën Down që përfundoi Ironman.

Për një Ironman të suksesshëm është e nevojshme të notosh 3.86 km, të kalosh 180.25 km me biçikletë dhe të kalosh 42.2 km. E gjithë kjo duhet të bëhet në një maksimum prej 17 orësh.

“Pa kufij, vazhdoni të ëndërroni”
Nikic i bëri të gjitha në 16 orë, 46 minuta dhe nëntë sekonda dhe fitoi me meritë një vend në Librin e Rekordeve Guinness.

“Nuk ka kufij. Nuk ka asnjë kufi. Vazhdoni të ëndërroni gjëra të mëdha dhe shkoni pas tyre”, shkroi tenistja legjendare Billie Jean King.

“Ju theu barrierat duke provuar se, pa dyshim, gjithçka është e mundur”, shkruan ata në profilin zyrtar të Ironman në Twitter.

Në historinë 42-vjeçare të Ironman, askush me sindromën Down as nuk është përpjekur të bëjë atë që bëri Chris.

“Frymëzim për të gjithë botën”

“Kjo është më shumë për Chris sesa thjesht të kalojë përmes një qëllimi dhe të festojë. Ironman i ka shërbyer atij si një platformë me të cilën ai është një hap më afër përfshirjes, jetës normale dhe udhëheqjes. Bëhet fjalë për atë që është një shembull për fëmijët e tjerë dhe familjet që përballen me pengesa të ngjashme “Ai u dëshmoi atyre se asnjë ëndërr dhe synim nuk është shumë i lartë. Nëse Chris mund ta përfundojë Ironman, atëherë ai mund të bëjë gjithçka,” tha babai i tij Nikola.

Chris ka më shumë se 73,000 ndjekës në Instagram të cilët e falënderojnë për frymëzimin e tij.

“Qëllimi është vendosur dhe përmbushur. Tani është koha për një qëllim të ri dhe më të madh në 2021,” shkroi Chris në Instagram.

Chris lindi në Shtetet e Bashkuara. Origjina e saj është shqiptaro-malazeze.

Kategoritë
Sport

Të ngjajshmet