Alarm në Britani, katër fëmijë humbin jetën nga një bakter brenda pak ditësh

4 fëmijë kanë vdekur dhe një tjetër është dërguar në spital pas shpërthimit të një bakteri në Angli. Agjencia e Sigurisë Shëndetësore në Mbretërinë e Bashkuar tha se fëmijët u infektuan me bakterin streptokok të grupit A.

Të premten, Agjencia e Sigurisë Shëndetësore në Mbretërinë e Bashkuar (UKHSA) njoftoi se një fëmijë i katërt, një nxënës i shkollës fillore në Ealing, në perëndim të Londrës, kishte vdekur nga bakteri, ndërsa prindërit e një djali katër vjeçar nga Buckinghamshire thanë se fëmija i tyre vdiq nga i njejti bakter.

Zyrtarët shëndetësorë kanë parë një rritje të vogël të rasteve të bakterit, i cili mund të shkaktojë ethe dhe vdekje megjithëse në raste të rralla.

Kategoritë
FamiljeShëndetësi