Abazoviç: Gjukanoviç i ka borxh 12 milion euro për taksa

Nënkryeministri malazes Dritan Abazoviç njoftoi se Presidenti Milo Gjukanoviç, “ndërsa fliste për respektimin e pretenduar të Kushtetutës dhe ligjit”, i detyrohet 12.4 milion euro taksa shtetit.

“Tani ndoshta është e qartë se çfarë qëndron prapa tensioneve në rritje, histori rreth identitetit, rrezikimit …”, shkroi Abazović në Twitter.

“Nuk ka më të paprekshëm,” shtoi Abazoviç me atë rast.

Për shkak të borxhit, llogaria e ndërmarrjes së Gjukanoviç u bllokua
Për shkak të borxhit tatimor, i cili kap saktësisht 12,456,821.8 euro, llogaria e ndërmarrjes “Global Montenegro”, në pronësi të Milo Đukanović dhe kumbarit të tij Vuk Rajkovikov, është bllokuar për 11 ditë.

Kjo tregohet nga lista e re e publikuar nga Banka Qendrore (CBCG) të hënën, me një prerje tërthore në 31 dhjetor të vitit të kaluar, dhe një pjesë e së cilës u botua gjithashtu nga Abazović në Twitter.

Llogaria u bllokua në përputhje me vendimin e ekzekutorit publik Aleksandar Bošković, miratuar më 9 shtator 2016, dhe vendimit të ekzekutorit publik Aleksandra Tomković Vukoslavčević nga 8 nëntori i të njëjtit vit.

Sipas të dhënave nga Regjistri Qendror i Subjekteve të Biznesit, këto janë vendime të cilat përcaktojnë ekzekutimin me regjistrim, konfiskim, vlerësim dhe shitje të aksioneve të Vuk Rajkoviç.

Themeluesit e kompanisë janë Rajković dhe Đukanović, të cilët zotërojnë 50% të aksioneve, por transferuan të drejtat e menaxhimit për shkak të funksionit shtetëror, thotë “Vijesti”.

Kompania administron një kompleks toke prej 20 mijë metra katrorë në rrëzë të kodrës Košljun në hyrje të Budva.

Siç kujtohet, “Global Montenegro” doli nga bllokada në korrik të vitit të kaluar, në të cilën ishte për pak më shumë se një vit për shkak të një borxhi prej 111.9 mijë eurosh ndaj Komunës së Budvës në bazë të taksës së pasurisë së paluajtshme.

Tensionet midis Presidentit të Malit të Zi dhe Qeverisë së re janë rritur në ditët e fundit.

Duhet të kujtojmë se më 2 janar, Gjukanoviç ktheu ligjet e miratuara nga Kuvendi në seancën e 29 Dhjetorit 2020, për rivendosje, përfshirë Ligjin për Ndryshimet në Ligjin për Lirinë e Fesë. Vetëm dy ditë më vonë, ai kundërshtoi propozimin e qeverisë së re, duke njoftuar se nuk kishte kushte për të tërhequr shtatë ambasadorë siç u propozua.

Shumica parlamentare qeverisëse tha se ata do të kalonin të gjitha ligjet përsëri dhe do t’i jepnin fund, siç deklaruan, një përpjekje e lirë për të bllokuar shtetin.

Kryeministri malazes Zdravko Krivokapic vlerësoi se veprimi i Gjukanoviç tregon më së miri se si funksionon procesi i bashkëjetesës në praktikë, duke deklaruar se presidenti malazes vazhdon në një mënyrë afatgjatë për të trajtuar Malin e Zi si feudin e tij.

Abazović gjithashtu i dërgoi një mesazh të mprehtë Đukanović.

“Nëse ai shkel Kushtetutën, ne do ta zëvendësojmë atë!” Tha Abazoviç.

Kategoritë
LajmeRajoni