A përdoret alkool apo uthulla e mollës për pastrim? Përgjigja do t’ju habisë

Shumë njerëz shpesh përdorin uthull në shtëpitë e tyre, qoftë për gatim apo për pastrimin e shtëpisë. Megjithatë, a e dini ndryshimin midis alkoolit dhe uthullës së mollës?

Uthulla alkoolike është më acide se uthulla e mollës, gjë që e bën atë një pastrues më të fortë dhe gjithashtu ka disa veti antimikrobike.

Uthulla e bardhë ose alkoolike përdoret më shpesh për pastrim dhe për këtë duhet ta ketë të gjithë në kuzhinën e tyre: është gjithashtu e lirë dhe megjithëse nuk dezinfekton, do të luftojë me sukses njollat ​​dhe papastërtitë e ndryshme.

Megjithatë, a është uthulla alkoolike më e mirë se uthulla e mollës për pastrim dhe cili është ndryshimi fare. Ekspertja e vlerësuar e eko-pastrimit Tonya Harris shpjegoi ndryshimin midis këtyre dy uthullave.

“Uthulla e mollës prodhohet në mënyrë natyrale nga fermentimi i mollës me ndihmën e enzimave shumë aktive, ndërsa uthulla alkoolike e distiluar nga procesi i zierjes së lëngjeve alkoolike, që rezulton në rritjen e baktereve dhe acidit acetik. Është e pangjyrë, ndryshe nga mushti i mollës. uthull, e cila ka ngjyrë pak të verdhë ose kafe, pra e turbullt dhe ka erë deri në acid acetik”, tha ajo.

Ajo thekson se uthulla e alkoolit është shumë më e mirë për pastrim sesa uthulla e mollës.

“Prandaj mund të përdoret në çdo sipërfaqe pa frikë. Uthulla e mollës ka përfitime të shumta, veçanërisht përfitime shëndetësore, por kur bëhet fjalë për agjentët e pastrimit, unë preferoj lëngjet transparente. Vërtetë, avantazhi i uthullës së mollës është një erë më e butë. dhe pasi avullohet, mbetet një ëmbëlsi e këndshme erë, gjë që nuk ndodh me uthullën e bardhë alkoolike”, shton ai.

Ajo shton se nuk do të përdorte kurrë uthull molle të verdhë, për shembull, për të pastruar qilimat. Ai rekomandon gjithashtu shtimin e vajit esencial në uthull për të zbutur erën e saj intensive.

Kategoritë
Të ndryshme