A dini për shtatë vende në botë ku është e ndaluar të bëni selfie?

Selfie është bërë një mënyrë jashtëzakonisht e popullarizuar për njerëzit që të bëjnë fotografi gjatë pushimeve. Megjithatë, disa destinacione të njohura turistike si Nju Jorku, Mbretëria e Bashkuar, Franca, Spanja dhe të tjera kanë vendosur rregulla për të parandaluar vizitorët të bëjnë selfie.

Duke bërë selfie me luanët në Nju Jork

Pavarësisht se ku jeni në Nju Jork, është e ndaluar të bëni foto me kafshë si luanët, tigrat dhe kafshë të tjera të tilla. Ky ligj u miratua në vitin 2014 dhe kufizon ndërveprimin midis publikut dhe kafshëve për të parandaluar lëndimin ose vdekjen.

Duke bërë selfie me bizhuteritë në Londër

Në Shtëpinë e Jewels në Kullën e Londrës, vizitorët mund të shohin bizhuteritë e çmuara, të cilat ndodhen pranë rojeve të armatosura. Megjithatë, ato janë vetëm për vëzhgim, pasi fotografimi në përgjithësi nuk lejohet në këtë vend.

Duke bërë një selfie në plazhet e Garoupe në Francë

Në vitin 2014, plazhet e Garoupe në Francë i ndaluan vizitorët të bënin selfie gjatë verës. Ata deklaruan se donin të pengonin njerëzit të mburreshin për pushimet e tyre. Ata punësuan gjithashtu policinë në plazhet e tyre për të siguruar që të mos bëhen selfie.

Duke bërë një selfie në Mekë të Arabisë Saudite

Pasi disa njerëz bënë dhe postuan selfie në mediat sociale duke kryer detyra fetare në Mekë, autoritetet saudite ndaluan fotografimin në dy vendet e shenjta. Fotografitë janë të ndaluara në Xhaminë e Shenjtë në Mekë dhe në xhaminë e Profetit në Medine.

Duke bërë selfie në ndeshjet me dema në Spanjë

Selfie-t janë të ndaluara në këtë event, i cili po mbahet në Pamplona të Spanjës, për të mos lejuar që njerëzit të vënë në rrezik jetën e tyre për një foto. Nëse thyeni rregullin, mund të përjashtoheni nga gara, të paguani një gjobë prej 3,000 £ (rreth 6,600 marka të konvertueshme) ose madje të përfundoni në burg.

Duke bërë selfie në stacionet e trenit në Japoni

Në vitin 2015, Kompania Hekurudhore e Japonisë Perëndimore prezantoi një ligj që ndalonte selfiet me shkop selfie. Arsyeja që ata deklaruan ishte se donin të mbronin vizitorët nga goditja e kabllove të sipërme që mund të shkaktonin goditje elektrike dhe të binin në shina.

Bërja e një selfie me një arush në Kaliforni

Edhe pse për shumë njerëz ka kuptim që ata të mos afrohen me kafshët e egra, Liqeni Tahoe i Kalifornisë duhej të miratonte një ligj që ndalonte selfiet me arinjtë për të mbrojtur njerëzit nga dëmtimi i mundshëm.

Kategoritë
Të ndryshme