Shikoni se çfarë tregojnë këto kode në xhamat e veturave

Edhe pse mund të duket e ndërlikuar, ka kode në xhamat e çdo veture. Këta kode, të cilave në përgjithësi nuk u kushtohet vëmendje ose kuptimi i të cilëve nuk vihet në dyshim edhe nëse janë, në fakt shërbejnë si një koleksion i vogël informacioni.

Ndryshe nga motoçikletat, automjetet që ju lejojnë të udhëtoni duke ju mbajtur në një zonë të sigurt janë plot me detaje të vogla që shumica e njerëzve nuk e dinë kuptimin.

Ky detaj i vogël kodimi në xhamat e makinave mund të jetë shumë i rëndësishëm për të shmangur dëmtimet e mundshme përpara se të blini një makinë.

Kjo bën të mundur mësimin e tipit bazuar në numrat romakë në kode. Këto lloje;

I – Xham i përforcuar

II – Xhami standard me shumë shtresa

III – Xhami i përparuar me shumë shtresa të përpunuara

IV Xham plastik

V – Syze të tjera me transmetim të dritës nën 70% (përveç xhamit të përparmë)

VI – Xham i dyfishtë me transmetim të dritës nën 70%

Pjesa që fillon me shkronjën E na jep informacion për kodet e shteteve. Kodet M, AS dhe DOT tregojnë përputhshmërinë me standardin e Departamentit të Transportit të SHBA.

Syzet me kodin ECE R43 janë një tregues se ato përputhen me standardet evropiane të sigurisë. Nëse ka fraza CCC E000199 dhe E000039 në vend të ECE R43 ku janë vendosur standardet e sigurisë, kjo tregon që syzet janë bërë në përputhje me standardet kineze të sigurisë.

Ju gjithashtu mund t’i përdorni këto kode në xhamat për të parë nëse makina ka qenë në një aksident apo jo.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme