Pse Ronaldo fle pesë herë në ditë për 90 minuta në pozicionin e fetusit?

Cristiano Ronaldo njihet prej vitesh si një nga atletët më dominantë fizikisht në botë, dhe planet e tij të trajnimit dhe dietës janë një temë e rregullt në mediat e huaja.

Përveç stërvitjes shumë dhe një ekipi ekspertësh që shikojnë se çfarë dhe kur ha, Ronaldo i kushton shumë vëmendje sa dhe kur fle.

Mania e tij shkon aq larg sa ëndrra e tij është kujdesur nga Nick Littlehales i cili zbulon se ylli i Juventusit fle 90 ose pesë herë në ditë për 90 minuta.

Mënyra speciale e gjumit

Ai gjithmonë fle në shtratet e tjera dhe në pozicionin e fetusit për tu rikuperuar më lehtë pas trajnimit të rëndë.

“Nuk është një dremitje klasike, është për njerëzit e moshuar që shikojnë televizion. Ajo fle më pak në këtë mënyrë, por shpejton shërimin,” thotë Littlehales, duke shtuar:

“Shumë atletë të rinj vuajnë nga pagjumësia, ankthi dhe janë nën shumë stres. E gjitha është nga përpjekja e madhe që ata kanë.”

Një bashkëpunim që zgjat shtatë vjet

Littlehales filloi të punojë me Ronaldon në 2013. Ai u punësua në Real Madrid nga ish-trajneri Carlo Ancelotti, dhe me sa duket ai ka qëndruar në marrëdhënie të mira me Ronaldon kur ata punojnë së bashku sot.

Duhet të theksohet se Ronaldo nuk e përdor celularin e tij për një orë e gjysmë para se të shkojë në shtrat dhe kështu pushon sytë.

Kategoritë
Sport

Të ngjajshmet