Mike Tyson në moshën 54 vjeç në prag të kthimit në ring duket mahnitëse

Legjenda Mike Tyson po kthehet në ring pas 15 vitesh dhe se ai e mori shumë seriozisht luftën e kthimit kundër Roy Jones, e cila do të mbahet më 28 nëntor të këtij viti, tregohet edhe nga fotot të cilat tregojnë se ai e solli trupin e tij në formë të shkëlqyeshme.

Edhe pse është një ndeshje ekspozite, një nga organizatat më të forta në botë, WBC, ka përgatitur një rrip kampionati të quajtur Frontline Battle Belt për fituesin. Lufta më 28 nëntor në periferinë e Los Angeles të Carson është planifikuar për tetë raunde, dhe secila raund që do të zgjasë dy minuta e gjysmë do të shënohet veçmas dhe rezultati do të shpallet.

Tyson filloi stërvitjen gjashtë muaj më parë dhe kohët e fundit tha se herën e fundit kur ishte 17 ose 18 vjeç ai peshonte sa sot, gjë që tregon më së miri se në çfarë forme është dhe sa e vështirë ai punoi dhe stërviti.

“Hera e fundit që peshoja kaq shumë paund ishte në 17 ose 18. Jam vërtet i kënaqur me gjithçka që kam bërë gjatë kësaj periudhe. E gjitha është në vetëbesim dhe vetë-pohim. Unë jam gati për këtë. Nuk mund ta shpjegoj me fjalë,” tha Tyson në atë kohë.

Tyson filloi karrierën e tij në 1985, duke u bërë kampion bote në pesha të rënda në moshën 20 vjeç, dhe deri në moshën 23 vjeç ai kishte mbledhur 37 fitore pa asnjë humbje të vetme. Ai e përfundoi karrierën e tij pothuajse 50-6.

Kategoritë
Sport