Hulumtimi zbulon: Inteligjenca artificiale nuk do të na marrë punën

jo ditë është plot me lajme të mira. Së pari, mëson se Anne Hathaway është me njerëzit. Atëherë, ajo AI nuk do të marrë punën tuaj, të paktën tani për tani.

Hulumtimi i MIT-it ka treguar se të zëvendësosh punëdhënësin me AI kushton më shumë sesa të vazhdosh të punosh për kompaninë. Ju ose mund të ndiheni të lehtësuar ose të pyesni veten pse paga juaj është më e ulët se ChatGPT. Me çdo kusht, shkoni përpara dhe kërkoni një rritje.

Në studim, ekipi i studiuesve shikoi se sa do të kushtonte nëse një mjet AI do të përfundonte disa procese. Nga 800 profesionet që studioi, ai zbuloi se vetëm 23% e pagave të punëtorëve “do të ishte më mirë të automatizoheshin”.

Ekspertët përdorën një punëtor për të shpjeguar gjetjet e tyre. Për të parë nëse cilësia e materialeve është e mirë, atij do t’i duheshin vetëm sytë. Që një bukëpjekësi i AI të bëjë të njëjtën gjë, duhet të instalohet një sistem kompjuterik me një aparat fotografik, i cili gjithashtu duhet të trajnohet për të kontrolluar nëse lëndët e para janë dëmtuar.

Sigurisht, diçka kaq e thjeshtë zë 6% të orëve të punonjësit. Nuk do të kishte kuptim ta zëvendësonim atë me diçka që fillimisht do të duhej të krijohej, më pas të ndërtohej dhe në fund të trajnohej. “Do të ishte ekonomikisht jofitimprurëse” për këtë furrë të supozuar.

Është e rëndësishme këtu të theksohet se, për shumë njerëz, ankthi se Inteligjenca Artificiale do të na marrë punët është i madh. Askush nuk e di se çfarë do të ndodhë kur punëtori mesatar nuk ka asnjë fjalë se si kompania vendos të përdorë këto mjete. Megjithatë, nëse i jepet njëfarë kontrolli dhe AI ​​është i dobishëm në optimizimin e punës së saj, paniku mund të frenohet./abcnews.al

Kategoritë
LajmeTë ndryshme