Grammy: Fjalimi emocionues i Celine Dion e cila bëri paraqitjen e parë në publik që nga shfaqja e sëmundjes

Momente emocionale u shpalosën në ndarjen e çmimeve Grammy të këtij viti kur Celine Dion u ngjit në skenë për të dorëzuar çmimin për albumin e vitit, paraqitja e parë e këngëtares 55-vjeçare në një ceremoni, që kur u diagnostikua me Sindroma e personit të ngurtë.

Kur Celine Dion doli në skenë, publiku u ngrit në këmbë dhe shpërtheu në duartrokitje për këngëtaren e njohur, e cila u prek dukshëm. “Faleminderit të gjithëve. Ju dua. Jeni të mrekullueshëm. Kur ju them se jam shumë e lumtur që jam këtu, e them nga thellësia e zemrës. Ata që janë të bekuar që janë pjese e Grammy nuk duhet ta marrin kurrë si të mirëqenë dashurinë dhe gëzimin që muzika sjell në jetën tonë dhe në mbarë botën. Dhe tani me shumë kënaqësi do të prezantoj Grammy-n që më dhanë Diana Ross dhe Sting 27 vjet më parë, këtë për albumin më të mirë të vitit”, tha Celine Dion.

Celine Dion zbuloi në dhjetor 2022 se ajo vuan nga çrregullimi i rrallë neurologjik Stiff Person Syndrome (SPS), një sëmundje që është e pashërueshme.

Sindroma e personit të ngurtë (SPS) është një çrregullim i rrallë neurologjik me tipare të një sëmundjeje autoimune. SPS karakterizohet nga ngurtësi e luhatshme e muskujve në trung dhe gjymtyrë dhe rritje e ndjeshmërisë ndaj stimujve të tillë si zhurma, prekja dhe shqetësimi emocional, të cilat mund të shkaktojnë spazma muskulore. Qëndrimet e kërrusura dhe të ngurtë janë karakteristikë e çrregullimit.

Njerëzit me SPS mund të mos jenë në gjendje të ecin ose të lëvizin, apo edhe të kenë frikë të dalin nga shtëpia sepse zhurmat e rrugës, si tingulli i një borie, mund të shkaktojnë konfiskime dhe rënie.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme