BE-ja hap hetim për TikTok-un mbi përmbajtjen në internet dhe mbrojtjen e fëmijëve

Bashkimi Evropian ka nisur një hetim zyrtar nëse TikTok ka thyer rregullat e përmbajtjes në internet, duke përfshirë mbrojtjen e fëmijëve.

Krahu ekzekutiv i BE-së, Komisioni Evropian, tha se kishte hapur procedura zyrtare kundër platformës së videove të shkurtra në pronësi kineze për një shkelje të mundshme të Aktit të Shërbimeve Dixhitale (DSA), transmeton Klankosova.tv.

Ai tha se hetimi po shqyrtonte fushat duke përfshirë mbrojtjen e të miturve, mbajtjen e të dhënave të përmbajtjes së tij reklamuese dhe nëse algoritmet e tij i çonin përdoruesit të zvogëlonin përmbajtjen e dëmshme “vrima lepuri”.

Thierry Breton, komisioneri i BE-së për tregun e brendshëm, tha se mbrojtja e fëmijëve ishte një “prioritet kryesor i zbatimit” për DSA. Hetimi për sigurinë e fëmijëve në platformë përfshin shikimin e verifikimit të moshës – një çështje e theksuar nga një hetim i Guardian për TikTok vitin e kaluar – dhe cilësimet e paracaktuara të privatësisë të përdorura për llogaritë e fëmijëve.

Kompanitë që shkelin DSA-në përballen me kërcënimin e gjobave deri në 6 për qind të qarkullimit të tyre global. TikTok, i cili nuk publikon të ardhurat e tij, është në pronësi të kompanisë kineze të teknologjisë ByteDance.

TikTok tha se do të vazhdojë të punojë me ekspertë dhe industri për t’i mbajtur të rinjtë të sigurt në platformën e tij dhe se mezi pret t’ia shpjegojë këtë punë në detaje Komisionit Evropian.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme