Bakir İzetbegoviç: Kroacia dhe Serbia duhët të kërkojnë falje dhe kanë borxh me miljarda ndaj BiH

Presidenti i Partisë së Veprimit Demokratik (SDA), Bakir Izetbegović, deklaroi sot se është jashtëzakonisht e rëndësishme për Bosnjën dhe Hercegovinën të ketë marrëdhënie të mira me Kroacinë dhe Serbinë, por ai gjithashtu pretendon se këto dy vende i detyrohen BiH miliarda marka të konvertueshme, si dhe një falje.

Izetbegović thotë se për tetë vjet ai u përpoq të vendoste çështje pas dyerve të mbyllura që BiH duhej të kishte zgjidhur me fqinjët e saj, por që ai hasi një bllokadë.

“Ne duhej të dilnim publikisht me këto probleme. Fqinjët tanë na kanë borxh miliarda marka të konvertueshme për shkak të uzurpimit të tokës, pronës, borxheve ndaj kompanive dhe të ngjashme,” tha Izetbegović.
Sipas tij, Serbia dhe Kroacia duhet t’i kërkojnë falje BiH për atë që bënë në vitet 1990.

“Në vend që të na kërkojnë falje si Willy Brant, ato dy vende janë ende paternaliste ndaj BiH,” beson Izetbegoviç.

Kategoritë
LajmeRajoni