Vitin e kaluar, BiH regjistroi për herë të parë 10,000 vdekje më shumë sesa lindje

I gjithë qyteti më i vogël në Bosnjë dhe Hercegovinë u zhduk gjatë vitit 2019 duke llogaritur vetëm lëvizjen natyrore.

Në 2019, BiH regjistroi 10,000 vdekje më shumë sesa lindje për herë të parë, sipas të dhënave nga Agjencia e Statistikave të Bosnje dhe Herzegovinës. të dhëna nga buletini vjetor i rregullt i Agjencisë së Statistikave të Bosnjë dhe Hercegovinës.

Rritja natyrore pozitive deri në vitin 2008. Asnjëherë më parë, të paktën për sa i përket periudhës pas 1995, diferenca midis lindjeve të gjalla dhe vdekjeve ka tejkaluar 10,000 njerëz.

Të dhënat më tej tregojnë se në vitin 2019 u regjistrua koeficienti më i ulët i rritjes natyrore në historinë e pasluftës dhe është minus 3. Kjo do të thotë që për çdo 1000 banorë lindin 8.1 banorë dhe vdesin 11.1 banorë.

Shtimi natyror ishte pozitiv deri në Në vitin 2008, kur arriti në zero, dhe vitin e ardhshëm ai doli në të kuqe.

Kategoritë
LajmeRajoni