Serbia do të dënojë njerëzit që nuk i vjen keq për Patriarkun Irinej

Për shkak të vdekjes së Patriarkut Irinej, qeveria serbe do të deklarojë tre ditë zi – sot, nesër dhe pasnesër, dhe patriarku do të varroset të Dielën.

Ditë zi shënohet me uljen e flamurit në gjysmë shtizë (me ndriçim adekuat natën), një minutë heshtje si dhe informacione në media.

Sipas Mondo.rs, parashikohen ndëshkime për mosrespektimin e vendimeve në ditët e zisë.

“Dënimet e vendosura për mosrespektim të këtyre masave mund të arrijnë shifrën prej 50,000 deri 200,000 dinarë nëse personi juridik nuk e vë flamurin e Republikës së Serbisë në gjysmë shtizë ose gjysmë shtizë në ditën e zisë, me ndriçimin e duhur natën”, shkruan Mondo.

200,000 dinarë është pothuajse 13,000 kuna.

I njëjti dënim pret atë person juridik që nuk u lejon punonjësve një minutë heshtje.

Gjithashtu, organet e medias që nuk raportojnë ditën e zisë dhe tubimet gjithashtu mund të penalizohen.

Dënimet për shkeljen i presin gjithashtu pronarët e kafeneve që luajnë muzikë pop gjatë ditës së zisë.

Kategoritë
LajmeRajoni

Të ngjajshmet