Punëtori shqiptarë në Kroaci vdiç pasi që u rrëzua por u rexhistrua si i vdekur nga Corona

Në një debat disa mujor nëse do të vdiste nga koronavirusi ose me koronavirusi, çështja nga Kroacia tërhoqi vëmendjen e ekspertëve, midis të cilëve nuk ka gjithashtu një marrëveshje të plotë mbi mënyrën e regjistrimit të vdekjeve të infektuara me virus.

Në pranverë, gjatë valës së parë të rrënjëve, një punëtor 51-vjeçar i ndërtimit nga Shqipëria vdiq pranë Poreč. Siç u raportua në atë kohë, ai ra nga një lartësi prej tre metrash dhe më vonë u konfirmua se ai ishte infektuar me virusin corona.

Nga çfarë vdiq ai në të vërtetë? Gjithçka tregonte për një aksident, kështu që në momentin e parë, vdekja u karakterizua në atë mënyrë. Dhe pastaj autopsia zbuloi të vërtetën.

Rënia ishte vetëm një pasojë e sëmundjes së shkaktuar nga virusi corona, dhe punëtori, pa dyshim, vdiq nga kovida 19, thotë Večernji list.

Analiza e çështjes – pa dhënë emra, vende dhe të dhëna të tjera – u botua nga patologë kroatë nga Instituti i Mjekësisë Ligjore dhe Kriminologjisë i Fakultetit të Mjekësisë në Zagreb në botimin Forensic Science International

Kolegët nuk e panë rënien e punëtorëve, por nga ata u mësua se ai vuante nga diabeti tip 2, se ishte duhanpirës, ​​por gjithashtu se një javë para vdekjes u ankua për dhimbje koke, lodhje, ethe, kollë, mushkëri dhe probleme të frymëmarrjes. Ai nuk pranoi kur ata i sugjeruan të shkonte te mjeku dhe vazhdoi të punonte.

Ambulanca e gjeti atë pa shenja jete, me copa në kokë, bërryl dhe fytyrë, dhe përpjekjet e ringjalljes dështuan. Një autopsi zbuloi se dëmtimet e kokës nuk mund të kishin shkaktuar vdekjen dhe se organet e brendshme, veçanërisht mushkëritë dhe mëlçia, u prekën nga ndryshimet për shkak të kushteve të mëparshme shëndetësore, të tilla si hipertensioni, por edhe ndryshimet për shkak të koronavirusit, i cili përfundimisht çoi në vdekja

“Megjithëse autorët e këtij punimi besojnë se çështja e metodologjisë së numërimit të vdekjeve meriton një diskutim të gjerë akademik në mënyrë që të sigurohen statistika të sakta dhe të sakta të vdekshmërisë në një pandemi, çështja jonë nuk ka lënë asnjë dyshim. Të gjitha provat e mbledhura kanë çuar pa dyshim në përfundimin se kovid 19 është përgjegjës për vdekjen “, përfunduan autorët e analizës.

Kategoritë
LajmeRajoni

Të ngjajshmet