Pamjet e Der Spiegel-it: Policia kroate fshikullon dhe rrah migrantët (Video)

Migrantët e parë në video ishin në Slloveni më herët. Pasi Policia Kroate i mori përsipër nga kolegët e tyre Sllovenë, ata i transferuan në mënyrë të paligjshme në BiH. Video tregon oficerët e policisë kroate me kamxhik.

Revista gjermane “Der Spiegel” publikoi pamje që tregonin brutalitetin e policisë kroate ndaj migrantëve që përpiqeshin të kalonin nga BiH në atë vend. Videoja është bërë në Mars 2020 afër Poljanës. Njerëzit me uniformë që besohet të jenë oficerë të policisë kroate po dëbojnë me forcë njerëz nga Kroacia në BiH.

Oficerët e policisë kroate përdorin dhunë psikologjike dhe fizike. Ata përdorin kamxhikë, shkopinj dhe gurë për të larguar migrantët.

“Kjo është një shkelje e qartë e ligjit”, shkruan Der Spiegel.

Regjistrimet e botuara nga Die Spiegel janë deri më tani prova më e qartë e veprimtarive të paligjshme të policisë kroate.

Një video e abuzimit u postua gjithashtu në kanalin YouTube të organizatës së Monitorimit të Dhunës Kufitare.

Migrantët që shfaqen në video ishin më herët në territorin e Sllovenisë, gjë që policia lokale e konfirmoi për mediat gjermane. Prandaj, është plotësisht e qartë se Policia e Republikës së Kroacisë transferoi migrantët që ata pranuan nga Sllovenia në territorin e BiH duke përdorur metoda brutale.

Kroacia ka mohuar për vite me radhë që oficerët e saj të policisë po kontrabandojnë në mënyrë të paligjshme migrantë në territorin e BiH.

Kategoritë
LajmeRajoni