Mali i Zi mbyllet: Eshtë futur shtetrrethimi, ndalimi i të gjitha tubimeve

Mali i Zi ka vendosur të shtrëngojë masat për shkak të pandemisë së koronavirusit, kështu që një shtetrrethim po futet në këtë vend nga ora 21:00 deri në orën 5:00 të mëngjesit dhe parashikohet një ndalim i trafikut ndërqytetas gjatë fundjavave.

Trupi Kombëtar i Koordinimit për Sëmundjet Infektive (NKT) ka marrë këto vendime, dhe siç ka mësuar Vijesti.me, orari i punës i dyqaneve dhe restoranteve do të shkurtohet deri në orën 20:00, dhe janë vendosur ndalime për tubime dhe vizita në familje.

Këto masa do të jenë në fuqi deri në 1 Dhjetor, me mundësinë e zgjatjes dhe do të hyjnë në fuqi të Dielën, 15 Nëntor.

Masat e shpallura janë:

Ndalimi i lëvizjes nga ora 21:00 deri në 5 të mëngjesit me përjashtime të paracaktuara – aktivitetet e punës dhe ekonomike, nevojat shëndetësore dhe arsyet humanitare.

Një maksimum prej katër personash mund të lëvizin së bashku në të hapur.

Ndalimi i territoreve jashtë komunave nga e Premtja në mesnatë deri të Dielën në mesnatë, me përjashtim të punës dhe aktiviteteve ekonomike, nevojave shëndetësore dhe arsyeve humanitare.

Ndalohen mbledhjet fetare, ngushëllimet, dasmat, të gjitha tubimet dhe festat private (ditëlindjet, pagëzimet dhe festat e tjera).

Ritualet lejohen në ndërtesat fetare pa praninë e besimtarëve.

Puna e të gjitha ambienteve të hotelierisë është nga shtatë deri në 20 orë. Çdo strukturë hotelierike duhet të caktojë një person përgjegjës në secilin objekt për zbatimin e masave.

Possibleshtë e mundur të operoni objektet hotelierike ndërsa mbani maskë, si në ambiente të jashtme ashtu edhe brenda, përveç gjatë konsumimit të ushqimit dhe pijeve. Dezinfektuesit duhet të jenë në çdo tryezë. Dezinfektimi i duarve në hyrje dhe dalje është i detyrueshëm. Mandatoryshtë e detyrueshme të vendosni pleksiglas midis tabelave. Numri i njerëzve në të njëjtën tryezë është katër, por distanca duhet të jetë dy metra. Në tarraca mund të jenë katër njerëz në tryezë me një distancë prej dy metrash midis tyre dhe midis tavolinave.

Puna e qendrave të fitnesit për rekreacionistët – me përdorimin e detyrueshëm të maskave. Një person mund të jetë në dhjetë metra katrorë dhe trajnimet në grup janë të ndaluara.

Ndalimi i vizitave në ndërtesat e banimit nga persona që nuk janë anëtarë të së njëjtës familje./Gazetaere

Kategoritë
LajmeRajoni

Të ngjajshmet