KFOR-i ofron ushtrime praktike për punëtorët e BE-së që punojnë si vozitës në Bondsteel për atë se si hiqen eksplozivët

KFOR përmes një njoftimi për media kanë treguar se kanë ofruar ushtrime praktike për punëtorët e BE-së që punojnë si vozitës në Bondsteel për atë se si largohen eksplozivët.

Në njoftim tutje kanë shtuar se do të vazhdojnë të sigurojnë një mjedis të sigurt për të gjithë njerëzit që jetojnë në Kosovë si dhe të sigurojnë lirinë e lëvizjes.

KFOR thotë se është reaguesi i tretë i sigurisë, pas Policisë së Kosovës dhe misionit të BE-së për Sundim të Ligjit (EULEX), respektivisht, me të cilët punojmë në koordinim të ngushtë.

Njoftimi i plotë:

Personeli i heqjes së pajisjeve shpërthyese i caktuar në Komandën Rajonale Lindje të misionit KFOR të udhëhequr nga NATO zhvilloi trajnime të specializuara për punonjësit e Bashkimit Evropian që punojnë si drejtues mjetesh, në Kampin Bondsteel.

KFOR vazhdon të zbatojë mandatin e tij – bazuar në Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të OKB-së të vitit 1999 – për të siguruar një mjedis të qetë dhe të sigurt për të gjithë njerëzit që jetojnë në Kosovë dhe lirinë e lëvizjes, në çdo kohë dhe në mënyrë të KFOR-i është reaguesi i tretë i sigurisë, pas Policisë së Kosovës dhe misionit të BE-së për Sundim të Ligjit (EULEX), respektivisht, me të cilët punojmë në koordinim të ngushtë.

Kategoritë
LajmeLajmet KryesoreVendi