Ka nisur hetim kundër shoferit të Maradonës

Një hetim për vdekjen e Diego Maradona, një nga futbollistët më të mirë të të gjitha kohërave, është ende duke vazhduar në ARGENTINA.

Maradona vdiq në moshën 61 vjeç nga edemë akute pulmonare dhe një hetim pas vdekjes së tij zbuloi një seri dështimesh në trajtimin e tij pasi ai u la i lirë për trajtim në shtëpi pas operacionit të trurit.

Prokurorët që punojnë në çështjen kanë urdhëruar një hetim kundër Maximilian Trimarchi, shoferi 44-vjeçar i Maradona. Trimarchi dëshmoi se ai nuk ishte në shtëpinë ku vdiq Maradona, por kamerat dhe të dhënat nga telefoni i tij celular pretendojnë të kundërtën.

Trimarchi ishte shoferi i Maradonës dhe vëllai i llogaritarit të Maradonës që drejtonte disa biznese të argjentinasit të famshëm. Prokurori urdhëroi kontrollimin e banesës së Trimarchit dhe konfiskimin e telefonit celular dhe laptopit të tij. Ai u vërejt duke hyrë në shtëpinë ku Maradona vdiq disa herë, edhe pse ai e mohoi atë.

Gjiganti i futbollit botëror vdiq në një shtëpi që nuk ishte në nivelin e tij, në një dhomë që ishte mbyllur nga një dollap nga një dhomë ngjitur. Argjentinasi Ole publikoi foto të asaj shtëpie dhe tregoi se dhoma në të cilën Maradona vdiq nuk i plotësonte kushtet për akomodim dhe qëndrim të një pacienti të sëmurë rëndë. Maradona u lëshua nga spitali më 11 nëntor, pas operacionit të hematomës subdurale. Ai u transferua në shtëpinë e tij, ku duhej të ishte nën mbikëqyrje të vazhdueshme dhe kujdes mjekësor, por media argjentinase raportoi se kushtet nuk ishin të përshtatshme për diçka të tillë.

Më parë, një infermiere e cila supozohej të kujdesej për Maradona pranoi se ajo gënjeu policinë për orët e fundit të jetës së tij. Ajo pretendoi se së pari e vizitoi atë disa herë dhe pastaj pranoi se ai kishte qenë i mbikëqyrur për orë të tëra.

Kategoritë
Sport