Izetbegoviç: Mund të themi se kemi humbur në Sarajevë, por kemi fituar në BeH

“Mund të thuhet se humbëm në Sarajevë dhe fituam në BeH. SDA fitoi në 30 komuna dhe ne mbetemi larg, partia më e fortë në BeH. Rezultati do të jetë afërsisht si ai i vitit 2016, një ose dy komuna më pak”, theksoi Izetbegoviç.

Kryetari i Partisë së Veprimit Demokratik (SDA) në Bosnjë dhe Hercegovinë, Bakir Izetbegoviç, tha se partia e tij humbi në Sarajevë, por se ajo fitoi në BeH, raporton Anadolu Agency (AA).

“Rezultatet janë jozyrtare në bazë të 90-95 për qind të votave të numëruara. Mund të thuhet se humbëm në Sarajevë dhe fituam në BeH. SDA fito në 30 komuna dhe ne mbetemi larg, partia më e fortë në BeH. Rezultati do të jetë afërsisht si ai i vitit 2016, një ose dy komuna më pak”, shpjegoi Izetbegoviç.

Sipas tij, SDA fitoi kryetar bashkie të ri në pesë komuna; Visoko, Breza, Zhivinice, Bosanski Petrovac dhe Banoviçi. “Shpresojmë për fitore dhe jemi duke udhëhequr tani për tani në Srebrenicë, Kladushë dhe Kalesija”, theksoi Izetbegoviç.

Ai është i mendimit se ekziston një tendencë e dukshme se në disa nga qytetet e mëdha në të dy etnitetet kanë votuar për ndryshime – Sarajevë, Banja Luka dhe Bijeljina.

Kategoritë
LajmeRajoni

Të ngjajshmet