Avokati zbuloi pse çiftet që punojnë më shpesh vendosin të divorcohen

Avokati amerikan Dennis R. Vetrano Jr. në rrjetet sociale ai flet shpesh për trendin e rritjes së divorceve. Tani ai ka zbuluar pse prindërit që punojnë më shpesh vendosin të divorcohen.

Gjegjësisht, gratë e punësuara pritet të marrin përgjegjësinë e plotë për punët e shtëpisë. Nënat bëjnë pothuajse gjithçka, ndërsa meshkujt shmangin shumicën e përgjegjësive.
Ajo kujdeset për fëmijët, blen ushqime, larë rrobat, gatuan, punon, fiton dhe paguan shërbimet komunale”, tha Vetrano. Ai shtoi se ai vuri re se burrat fokusoheshin në shoqërimin me miqtë në vend që të ndihmonin gratë me punët e shtëpisë.

Më pas ai deklaroi se për shkak të këtij problemi, gratë lodhen dhe arrijnë pikën e thyerjes, gjë që dëmton marrëdhëniet dhe përfundimisht çon në vendimin për divorc. Shumë gra janë shprehur në komentet e tyre se avokati ka plotësisht të drejtë.

“Pas divorcit, kisha një fëmijë më të vogël për t’u kujdesur për të. Kam bërë përparim në jetë”, “Jemi lodhur duke u detyruar vazhdimisht t’u japim udhëzime për gjithçka”, “Sapo u mërzita për këtë. Ai më akuzoi se po tradhtoja. Ai mendon se kisha kohë për këtë. Nuk mund të ulesha as në divan kur ishim të martuar për shkak të angazhimeve dërrmuese”, “Brezat më të rinj të grave nuk duan të martohen sepse janë rritur duke parë nënat e tyre duke luftuar. Refuzojnë që të ndodhë e njëjta gjë dhe ata”, janë disa nga komentet.

Një studim i kohëve të fundit, i botuar në Archives of Sexual Behavior, zbuloi se gratë humbasin dëshirën e tyre për të bërë dashuri me burra që refuzojnë të bëjnë punët e shtëpisë.

Kategoritë
Familje