Përmbytet në brigjet e Afrikës varka me 170 emigrantë, humbin jetën 89 prej tyre

Varka u përmbys në brigjet, në Oqeanin Atlantik, rreth 4 kilometra (2.5 milje) nga qyteti jugperëndimor i vendit, Ndiago, tha organizata shtetërore e lajmeve.

E larguar nga kufiri Gambia-Senegal gjashtë ditë më parë, varka me emigrantët ishte nisur për në Evropë dhe kishte të paktën 170 emigrantë në bord.

Mijëra emigrantë nga Afrika Perëndimore marrin çdo vit kalime të rrezikshme në Oqeanin Atlantik dhe Detin Mesdhe për të arritur në Evropë në kërkim të vendeve të punës dhe mundësive.

Sipas një raporti të vitit 2024 nga Organizata Ndërkombëtare për Migracionin (IOM), kalimi në Oqeanin Atlantik konsiderohet tepër i rrezikshëm për shkak të gjatësisë së udhëtimit drejt Evropës, “me emigrantë të ngecur shpesh në det për periudha të gjata me varka të papërshtatshme në zona. të Oqeanit Atlantik që i mungojnë operacionet e dedikuara të shpëtimit.”

Kategoritë
BotaLajme