Izrael: Strategjia ekonomike e vendit do të bazohet në themelet fetare të përcaktuara në Tevrat

Bezalel Smotrich, ministri i ri i financave i Izraelit që do të marrë detyrën, pohoi se strategjia ekonomike e vendit do të bazohet në themelet fetare të përcaktuara në Tevrat dhe kjo do t’i sjellë vendit bollëk dhe prosperitet.

Ndërkohë që vazhdojnë negociatat për koalicionin e ri që Binyamin Netayahu po tenton të krijojë në Izrael, po diskutohen edhe disa emra që pritet të vijnë në poste ministrore. Sipas lajmeve turke Deutsche Welle, Bezalel Smotrich, kryetari i Partisë së ekstremit të djathtë të Sionizmit Fetar, i cili pritet të jetë Ministri i ri i Financave i Izraelit, tha se kur të marrë detyrën, ai do të shqyrtojë në thellësi funksionimin e ekonomisë. , dhe se Tevrati thotë se bindja ndaj Zotit sjell begati.

Smotrich, i njohur për pikëpamjet e tij konservatore mbi ekonominë dhe politikat shumë të ashpra, në një intervistë me revistën ultra-ortodokse Mishpacha, tha: “Ata provuan shumë teori ekonomike, apo jo? Ata provuan kapitalizmin, socializmin. Një gjë e bënë. Ai argumentoi se nëse njerëzit do të ndiqnin vullnetin e Zotit, “Zoti do të jepte bollëk të madh.”

Kategoritë
BotaLajme