Palestinezët që presin në radhë: Mungesa e ujit në Gaza nën sulmin izraelit

Sulmet izraelite arritën fazën kritike të krizës humanitare, pasi uria, mungesa e ujit të pastër dhe mungesa e furnizimeve mjekësore janë bërë kërcënuese për jetën e rreth 2.2 milionë njerëzve në Gaza.

Palestinezët presin në radhë për ujë me bombola ndërsa përpiqen të mbijetojnë në kushte të vështira për shkak të sulmeve izraelite në qytetin e Gazës, raporton Anadolu.

Sulmet izraelite arritën fazën kritike të krizës humanitare, pasi uria, mungesa e ujit të pastër dhe mungesa e furnizimeve mjekësore janë bërë kërcënuese për jetën e rreth 2.2 milionë njerëzve në Gaza.

Pas një padie për gjenocid të ngritur nga Republika e Afrikës së Jugut, Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë (GJND) vendosi më 26 janar se Izraeli duhet të përmbahet nga çdo veprim që lidhet me vrasjen, sulmet dhe shkatërrimet në Gaza dhe të marrë të gjitha masat për të parandaluar gjenocidin.

Megjithatë, forcat izraelite vazhdojnë të sulmojnë Rripin e Gazës.

Në sulmet e Izraelit në Rripin e Gazës për 128 ditë u vranë 28.176 palestinezë.

Kategoritë
BotaLajme