Në listën e re të sanksioneve të BE-së kundër Rusisë është edhe nëna e Ramzan Kadyrovit

Bashkimi Evropian shpalli paketën e 14-të të sanksioneve kundër Rusisë dhe zyrtarëve të saj, mes tyre ishte edhe nëna e liderit të Çeçenisë, Ramzan Kadyrov.

Aimani Kadyrova, nëna 70-vjeçare e udhëheqësit ushtarak çeçen Ramzan Kadyrov, është në mesin e afro 70 individëve dhe 47 kompanive që ndihmuan pushtimin rus të Ukrainës që Këshilli i Bashkimit Evropian përfshiu në listën e tij të sanksioneve individuale të hënën.

Personat e sanksionuar përballen me ngrirjen e pasurive të tyre, ndalimin e udhëtimit dhe tranzitit përmes BE-së, si dhe ndalimin e të bërit biznes në bllok.

Kadyrova është presidente e Fondacionit Kadyrov, i cili drejton programe riedukimi për fëmijët dhe adoleshentët ukrainas të rrëmbyer nga ushtria ruse.

Sipas listës së BE-së, fondacioni detyron fëmijët ukrainas në stërvitje ushtarake në një përpjekje për t’i larguar ata nga atdheu dhe të afërmit e tyre.

“Përveç kësaj, Fondacioni Kadyrov ofron stimuj financiarë për familjet e luftëtarëve çeçenë të përfshirë në agresionin e luftës ruse kundër Ukrainës, me qëllim tërheqjen e vullnetarëve të rinj dhe ruajtjen e motivimit të luftëtarëve tashmë të pranishëm”, vendimi i Këshillit të BE-së. shteteve.

Kadyrov, një aleat i ngushtë i presidentit rus Vladimir Putin, ka reaguar më parë emocionalisht kur nëna e tij u sanksionua. Vitin e kaluar, pasi Shtetet e Bashkuara vendosën sanksione financiare dhe një ndalim udhëtimi për Kadyrov, udhëheqësi çeçen regjistroi një video në të cilën ai kritikoi ashpër masat dhe kërkoi që ato të hiqen.

Kategoritë
BotaLajme