Ministrja izraelite për të drejtat e grave: Jam krenare për rrënojat e Gazës, le të notojnë në det

May Golan, ministrja e Izraelit për të drejtat e grave, shprehu krenarinë për “rrënojat” e Gazës së rrethuar dhe pohoi se çdo foshnjë palestineze do t’u tregojë nipërve të saj “atë që bënë hebrenjtë”.

“Jam krenare për rrënojat e Gazës”, deklaroi ajo me gjakftohtësi në një fjalim fyerje të mërkurën.

Me shpërfillje rrëqethëse për banorët e Gazës, ajo vazhdoi: “Nuk më intereson Gaza, fjalë për fjalë nuk më intereson. Për sa më përket mua, ata mund të dalin dhe thjesht të notojnë në det.”

Komentet tronditëse të ministrit nuk mbaruan me kaq.

“Unë personalisht jam krenare për rrënojat e Gazës dhe se çdo foshnjë, edhe pas 80 vjetësh, do t’u tregojë nipërve të tyre atë që bënë hebrenjtë.”

Ajo shprehu një dëshirë shqetësuese për të dëshmuar shkatërrimin e Gazës, duke deklaruar me krenari, “Unë personalisht jam krenare për rrënojat e Gazës dhe se çdo foshnjë, edhe 80 vjet nga tani, do t’u tregojë nipërve të tyre atë që bënë hebrenjtë”.

Gjatë fjalimit të saj, të cilin ministrja e ndau më vonë në platformën e mediave sociale X, e njohur më parë si Twitter, fokusi i saj i vetëm mbeti në shkatërrimin e Gazës.

Kjo nuk është hera e parë që Golani shkakton polemika.

Ajo ka një histori të gjatë në bërjen e komenteve raciste dhe islamofobike, veçanërisht duke synuar refugjatët afrikanë në Izrael.

Duke i quajtur ata “të infiltruar myslimanë”, Golani promovoi stereotipe të rrezikshme, duke përfshirë pretendime të pabaza për përhapjen e sëmundjeve.

Dalja e fundit e Golanit konfirmon një raport të lëshuar në fund të vitit të kaluar nga Ligji Evropian për Palestinën që dokumentoi qindra raste në të cilat politikanët izraelitë, personeli ushtarak dhe figurat e medias nxitën dhunë dhe promovuan retorikë gjenocidale.

Kategoritë
BotaLajme