Julian Assange mbërriti në Australi, skena emocionuese me gruan e tij u filmuan në aeroport

Themeluesi i WikiLeaks, Julian Assange është kthyer në shtëpi në Australi. Ai është një njeri i lirë për herë të parë në 12 vjet pasi një gjykatës amerikan nënshkroi një marrëveshje për pranimin e fajësisë të mërkurën në mëngjes.

Ai u përshëndet nga mbështetësit e mbledhur në aeroportin e Canberra-s në kryeqytetin australian ndërsa Assange doli nga avioni.

Teksa iu afrua terminalit, gruaja e tij Stella u shfaq me një buzëqeshje të madhe në fytyrë. Të dy u përqafuan dhe u puthën.

“Juliani donte t’i falënderonte të gjithë sinqerisht. Ai donte të ishte këtu. Por duhet të kuptoni se çfarë kaloi. Ai ka nevojë për kohë, duhet të shërohet dhe është një proces”, tha ajo në një konferencë për shtyp pas mbërritjes së bashkëshortit të saj.

Me lot në sy, Stella bëri disa pushime të shkurtra në një përpjekje të dukshme për të mbledhur emocionet e saj teksa foli me gazetarët.

“Të lutem, të lutem, na jep hapësirë, na jep privatësi, le të gjejmë vendin tonë, le të jetë familja jonë një familje përpara se ai të flasë përsëri”, shtoi ajo.

Më herët të mërkurën, Assange doli nga një sallë gjyqi në Saipan, në Ishujt Mariana Veriore, një territor i largët i Paqësorit të SHBA-së, duke ngritur një dorë drejt një turme gazetarësh botërorë përpara se të merrte një makinë në aeroport për të udhëtuar në Australi.

Duke folur jashtë gjykatës, avokati amerikan i Assange, Barry Pollack, tha se ai “vuajti në luftën e tij për lirinë e fjalës dhe lirinë e shtypit”.

Kategoritë
BotaLajme